21 Ιουλ 2020

Τι ΔΕ θα βρείτε στο σχολείο μας (και τι θα βρείτε στη θέση του)

ΔΕ θα βρείτε σωρεία διαφορετικών προγραμμάτων επιλογής ωρών και ημερών για κάθε τάξη.


Θα ΒΡΕΙΤΕ όμως συγκεκριμένο πρόγραμμα για κάθε τμήμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από συγκεκριμένους καθηγητές με συγκεκριμένο αποτέλεσμα κάθε χρονιά. Σταθερά προσφέρουμε ό,τι καλύτερο, στοχευμένο σε ολιγάριθμα τμήματα. Μία πολύτιμη εγγύηση γνώσης και επιτυχίας.



ΔΕ θα βρείτε εμπορικά πακέτα προσφορών που αντιμετωπίζουν τη μάθηση ως προϊόν προς κατανάλωση, ούτε συμπτύξεις ή παραλείψεις γλωσσικών επιπέδων.


Θα ΒΡΕΙΤΕ όμως πολύ προσιτά δίδακτρα που αντιστοιχούν σε σοβαρή δουλειά εντός κι εκτός τάξης, με κάλυψη και εμπέδωση όλης της προβλεπόμενης ύλης, παράλληλα καλλιεργώντας την αγάπη για τη γλώσσα και τη μάθηση. Μια σίγουρη συνταγή δημιουργίας επιτυχημένων και ευτυχισμένων ομιλητών Αγγλικής γλώσσας.



ΔΕ θα βρείτε δραστηριότητες που είναι άσχετες με τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας.

  

Θα ΒΡΕΙΤΕ όμως άφθονες δωρεάν επιπρόσθετες (εκτός του σταθερού προγράμματος) ώρες εκπαιδευτικών εκδηλώσεων ή περαιτέρω εξάσκησης για τα διπλώματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε από την περυσινή χρονιά αυτά τα events- όλα ένα δώρο αγάπης και γνώσης από εμάς για τα παιδιά μας:


😁 Aποκριάτικο παιχνίδι ρόλων και μυστηρίου που γράψαμε και σκηνοθετήσαμε αποκλειστικά για τους μαθητές μας. Με ηθοποιούς μεγαλύτερους μαθητές μας και με τους μικρότερους μαθητές στον ρόλο ντετέκτιβ για τη λύση το μυστηρίου “Ποιος έκλεψε τον πίνακα;”, πάντα με στόχο τη δημιουργική χρήση της γλώσσας.


😁 Παρουσίαση για τους μαθητές μας από τον Μανόλη Κατσούγκρη στο σχολείο μας στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος E.U. Back To School. Ο Μανόλης Κατσούγκρης, τελειόφοιτος μαθητής του σχολείου μας και νυν εργαζόμενος στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βέλγιο, επέστρεψε στο παλιό σχολείο του ως επίσημος απεσταλμένος της Ε.Ε. για να μας μιλήσει για τις αξίες που πρεσβεύει η Ένωση, αλλά και τη ζωή εκεί.


😁  Η δημιουργική ομάδα Youthtopia σχεδιάσαν ένα κυνήγι θησαυρού άκρως περιπετειώδες, στον χώρο του σχολείου μας! Με κατασκευές, αινίγματα και πολλές ακόμη δοκιμασίες αφής, νόησης και κίνησης. Τα παιδιά λάτρεψαν την ενέργειά τους αλλά και τις δραστηριότητες που μας είχαν ετοιμάσει. Το θέμα μας ήταν ο Μεσαίωνας με ανάλογη ατμόσφαιρα και σειρά αποστολών για κάθε ομάδα.



Και άλλες δραστηριότητες, όπως:


  • Διασκεδαστική εκκίνηση της χρονιάς

  • Γιορτάζοντας σημαντικές ημέρες του χρόνου με μηνύματα για τα παιδιά (κατά του bullying, ημέρα σωστής διατροφής και πολλά άλλα)


  • Σχεδιασμός εκπαιδευτικών event για δημιουργική εξάσκηση της γλώσσας σε ειδικές περιστάσεις της χρονιάς όπως Halloween και Χριστούγεννα, όχι απλώς πάρτυ με μουσική


  • Κιναισθητική μάθηση για τα μικρότερα παιδιά


  • Συνδυασμός μουσικής και γλώσσας: Spotify playlists από τους μαθητές μας



Θα βρείτε συνδέσμους με όλες τις πληροφορίες για τα παραπάνω εδώ: 

https://markakischool.blogspot.com/2020/07/cambridge-michigan-ben.html 




ΔΕΝ θα βρείτε διπλώματα αμφιβόλου προέλευσης και αναγνώρισης, ούτε ‘μαγικές’ πιστοποιήσεις που δε συνεπάγονται τη γνώση. 


Θα ΒΡΕΙΤΕ όμως σοβαρή δουλειά στα τμήματα διπλωμάτων Cambridge και Michigan, σε μια λογική χρονική διάρκεια που οδηγεί στην εμπέδωση της γλώσσας και την άνετη χρήση της σε όλες τις περιστάσεις. Οι συζητήσεις και άλλες δραστηριότητες που γίνονται εντός κι εκτός τάξης, κάθε μα κάθε χρονιά, αναβαθμίζουν τους υποψηφίους όχι μόνο γνωστικά αλλά και πνευματικά, επιτυγχάνοντας έτσι τον υπέρτατο σκοπό της εκπαίδευσης.   


Ενδεικτικά μερικές παρουσιάσεις- συζητήσεις με τα τμήματα Proficiency C2:

⭐️ Κάθε χρονιά συζητάμε, πάντα με χρήση της Αγγλικής, πολλά απαιτητικά θέματα, μερικά από τα οποία είναι η εξέλιξη της ιατρικής, η εξερεύνηση του διαστήματος, η εκπαίδευση, το περιβάλλον, το έγκλημα και η τιμωρία του, η επίδραση του Διαδικτύου και της τεχνολογίας στη ζωή μας, οι ανθρώπινες σχέσεις και πώς αυτές διαμορφώνονται στις μέρες μας. Όλα συχνά θέματα εξετάσεων, αλλά και αναζητήσεων ενός προχωρημένου ομιλητή μιας γλώσσας. Επιπρόσθετη δουλειά γίνεται διαδικτυακά στο ιστολόγιο ειδικά για τα τμήματα Proficiency http://markaki-literature.blogspot.com ή σε ξεχωριστό τομέα της εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας http://myschool.markoulaki.gr, ένα ασφαλές περιβάλλον όπου πρόσβαση έχουν μόνο οι μαθητές μας.


⭐️ Κατά τον παγκοσμίως καθιερωμένο μήνα θύμησης της ιστορίας της μαύρης φυλής, παρουσιάσαμε το θέμα με δικό μας υλικό, σχεδιασμένο ειδικά για τους μαθητές μας, με σκοπό την παραγωγή αντίστοιχης έκθεσης, την εκμάθηση λεξιλογίου και ταυτόχρονα την ενίσχυση της κριτικής σκέψης.


⭐️ Στις 11 Φεβρουαρίου 2020 (Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες και τα Κορίτσια στην Επιστήμη) , νιώσαμε και μάθαμε υπέροχα, με συζητήσεις και σχετικό υλικό για το πολύ επίκαιρο αυτό θέμα, με έμφαση στο πώς μπορούμε να ωθήσουμε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής και φυλής, να επιδιώκει τα όνειρά του με σκληρή δουλειά, επιμονή και δικαιοσύνη.


Θα βρείτε συνδέσμους με πληροφορίες για τα παραπάνω εδώ: 

https://markakischool.blogspot.com/2020/07/cambridge-michigan-ben.html 



Άλλα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τα τμήματα διπλωμάτων επιπέδου Β2 και C2:


  • Κάνουμε δώρο στους μαθητές τα βιβλία με practice tests ως μια διευκόλυνση σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο και πολλές δωρεάν ώρες διαγωνισμάτων, όπως το επίσημο screening test και μια σειρά από γραπτά και προφορικά mock tests στους χώρους του σχολείου μας για εξοικείωση με τις συνθήκες επίσημης εξέτασης. 


  • Συνεχίζουμε με σωστό ρυθμό την ολοκλήρωση της ύλης για πλήρη εμπέδωση των πληροφοριών, χωρίς την ύπαρξη μισοτελειωμένων βιβλίων και προχειρογραμμένων ασκήσεων. 


  • Συζητάμε αναλυτικά  τη διόρθωση κάθε έκθεσης, τονίζοντας γλωσσικές συντάξεις και λεξιλόγιο για ανεβασμένο επίπεδο έκφρασης και βρίσκοντας τρόπους βελτίωσης για κάθε ένα μαθητή χωριστά. Οι ειδικά καταρτισμένοι καθηγητές μας διορθώνουν πολυάριθμα κειμένα των μαθητών, χρησιμοποιώντας τα επίσημα κριτήρια αξιολόγησης των πανεπιστημίων Cambridge και Michigan, εξηγώντας τα στους υποψηφίους και καθοδηγώντας τους στην παραγωγή του επίσημου γραπτού λόγου.


  • Φροντίζουμε ώστε οι υποψήφιοι μαθητές μας να συμμετέχουν σε όλα τα επίσημα σεμινάρια στο Ηράκλειο, αλλά και σε διαδικτυακά σεμινάρια - webinars της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης και του εξεταστικού φορέα Cambridge English με στόχο το χτίσιμο ισχυρής αυτοπεποίθησης πριν τις εξετάσεις.


  • Αξιοποιούμε πληθώρα ηλεκτρονικού υλικού, όπως τα blogs (για τα οποία έχουμε βραβευτεί από το Υπουργείο Παιδείας με τη Σφραγίδα Καλής Ψηφιακής Πρακτικής την οποία θα δείτε να κοσμεί το κεντρικό ιστολόγιο του σχολείου μας http://markakischool.blogspot.gr), πολλές χρήσιμες εφαρμογές και άλλες δικές μας διασκεδαστικές δραστηριοτήτες για την εμπέδωση του νέου λεξιλογίου και την ενίσχυση της αυτοέκφρασης στην ξένη γλώσσα.





ΔΕ θα βρείτε ασαφή διατύπωση διδάκτρων που συνήθως ξεκινούν ‘από' μια τιμή για κάθε τμήμα, χωρίς να διευκρινίζεται πού καταλήγουν και πώς διαμορφώνονται.


Θα ΒΡΕΙΤΕ όμως τη διεύθυνση του σχολείου μας, καθηγητές που γνωρίζετε χρόνια τώρα, να σας περιμένει με χαρά από 1 Σεπτεμβρίου για να σας μιλήσει προσωπικά και με σαφήνεια για την αξία σπουδών του κάθε γλωσσικού επιπέδου, με ειδικό ενημερωτικό υλικό που ετοιμάζουμε και διανέμουμε. Χωρίς κρυφές χρεώσεις, γνωρίζετε την αξία φοίτησης, βιβλίων και εξετάστρων από την αρχή της χρονιάς, ρυθμίζοντας έτσι με σιγουριά τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Με πολλά δωράκια από εμάς στο ενδιάμεσο. 



Ημερομηνίες εγγραφών: 1- 25 Σεπτεμβρίου, 6-9 μμ Δευτέρα- Παρασκευή, βάσει προτεραιότητας


Εκκίνηση σχολικής χρονιάς: Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, με πρόγραμμα που έχει ήδη δοθεί στους μαθητές.


Λεωφόρος Κνωσού 49, Ηράκλειο 

Τηλ. 2810 224 779


Αναρτήσεις στο Facebook: www.facebook.com/markakischool 


Δύναμή μας η δουλειά μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου