28 Ιουν 2020

ΤΕΛΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019-20

Ενημερωτικό γράμμα που αναρτήθηκε στην εκπαιδευτική μας πλατφόρμα και στο Facebook group γονέων:

Αγαπημένοι μας γονείς και μαθητές,

Οι τελικές εξετάσεις των παιδιών όλων των τμημάτων από το A’ Junior μέχρι και την E’ Class ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Πλέον θα λάβει ο καθένας στα προσωπικά του μηνύματα στην πλατφόρμα τον έλεγχο με τους βαθμούς των  τελικών γραπτών και τον μέσο όρο βαθμολογίας της σχολικής χρονιάς, μαζί με πολλές ακόμη εκπλήξεις! 

Αποφασίσαμε να μην προβούμε σε συναντήσεις με γονείς διότι όπως και αν το κανονίζαμε, αναπόφευκτα θα καταλήγαμε σε κάποιο βαθμό συνωστισμού και ταλαιπωρίας για όλους. Θα φροντίσουμε, όμως, να σας καλύψουμε με το υλικό και την περιγραφική αξιολόγηση που θα σας στείλουμε, με την υπόσχεση πολλών όμορφων εκδηλώσεων και συναντήσεων στο μέλλον μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. 

Συνεχίζουμε με τον απολογισμό της προσπάθειάς μας να ανταπεξέλθουμε στη νέα πραγματικότητα, ο οποίος έχει ως εξής:

📌 Λόγω των συνθηκών, η αίθουσά μας έγινε ψηφιακή και το διαδικτυακό μας σχολείο και πλατφόρμα στήθηκε με σκληρή δουλειά που ξεκίνησε για εμάς από την πρώτη κιόλας ημέρα της καραντίνας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες μας:

✅ να μη χάσουν ώρες μαθήματος
✅ να συνεχίσουν την ύλη τους και έτσι να αποφύγουμε τη δημιουργία γνωστικών κενών και μιας νοητικής αδράνειας
✅ να εκπαιδευτούν στη χρήση πλατφορμών (apps) και εργαλείων (web-tools) που χρησιμοποιήσαμε στη σύγχρονη (Zoom) και ασύγχρονη (υλικό στην πλατφόρμα) διδασκαλία μας
✅ να κάνουν projects
✅ να γράφουν και να λαμβάνουν διορθωμένες εκθέσεις online
✅ να κάνουν online listening 
✅ να αισθάνονται ασφαλείς
✅ να βρίσκονται στην τάξη, μόλις το επέτρεψαν οι κανονισμοί, με όλα τα οφέλη της δια ζώσης διδασκαλίας σε συνδυασμό πάλι με χρήσιμη τεχνολογία ή της υπάρξης των blended courses για τα τμήματα που τα επέλεξαν και διέπρεψαν μέσα από αυτά.

Έτσι λοιπόν ...

📕 Όλοι οι μαθητές μας ολοκλήρωσαν τον κύκλο σπουδών τους στις 26 Ιουνίου, γράφοντας κανονικότατα τα final tests.

👍 Καλύφθηκε αναλυτικά όλη η προβλεπόμενη ύλη, με επιπρόσθετες διασκεδαστικές δραστηριότητες σε ένα πολύ θετικό κλίμα που πάντα ευνοεί τη μάθηση.

👏 Οι υποψήφιοι μαθητές μας για επίσημα διπλώματα έδωσαν ήδη ή θα δώσουν τις εξετάσεις τους, στις ημερομηνίες που ανακοίνωσαν οι εξεταστικοί φορείς.

❎ Δε θα χρειαστεί να φορτωθούν με επιπλέον ώρες τη νέα σχολική χρονιά.
❎ Δε θα περικοπούν οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών μας που τόσο τις έχουν ανάγκη (για αυτόν τον λόγο σας αποθαρρύναμε για θερινά μαθήματα φέτος, μετά από μία τόσο απαιτητική για τα παιδιά χρονιά)
❎ Δε θα συμβάλλουμε στο να διαταραχθεί ο οικογενειακός προγραμματισμός.

🙇‍♀️ Σταθήκαμε δίπλα στους μαθητές μας και τους υποστηρίξαμε γνωστικά και ψυχολογικά.

🚑 Υποστηρίξαμε γονείς και μαθητές σε οτιδήποτε αφορούσε το τεχνολογικό κομμάτι, όσο και όποτε μπορέσαμε.

💪 Επιμορφωθήκαμε και καταρτιστήκαμε με αμέτρητα εκπαιδευτικά webinars πάνω στην online διδασκαλία.

🏆 Αγωνιστήκαμε για να μην μείνει ούτε ένας μαθητής πίσω. Έτσι, απέδειξε όλο το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας, για μια ακόμα φορά, ότι δε λογαριάζει την προσωπική κούραση.

💌 Συνεχίζουμε μαθήματα και διαγωνίσματα προσομοίωσης μέχρι 6 Ιουλίου, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, για όλους τους υποψηφίους εξετάσεων Cambridge και Michigan, από τα μικρά επίπεδα μέχρι τα μεγαλύτερα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων μας και online και δια ζώσης ανάλογα με τις νέες συνθήκες. Θα ενημερωθείτε σχετικά.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους γονείς που βοήθησαν σε αυτό το δύσκολο έργο, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες στο σπίτι για να συνεχιστεί η χρονιά όπως έπρεπε. Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση, την εμπιστοσύνη και τις συστάσεις σε φίλους. Με τέτοια συνεργασία σχολείου-οικογένειας, τα παιδιά πάντα θα βγαίνουν νικητές.

Με άπειρη εκτίμηση και προπαντώς αγάπη,
Χριστίνα Μαρκουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου