Η Διεύθυνση

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ- ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ: Γεννήθηκα στη Βόνη Ηρακλείου, αλλά έζησα από νωρίς στη πόλη του Ηρακλείου φοιτώντας σε ιδιωτικό σχολείο, από όπου και αποφοίτησα. Έχοντας άριστες επιδόσεις ως μαθήτρια και φοιτήτρια, πήρα το πτυχίο μου και εργάστηκα σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας .
Το έτος 1976 ξεκίνησα το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ‘Μαρκάκη’, το οποίο λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Αν και μου δόθηκε η ευκαιρία για μόνιμη θέση σε δημόσιο σχολείο του Ηρακλείου, εργάστηκα με επιμονή και μεράκι στο δικό μου σχολείο, λόγω της γνήσιας αφοσίωσης και αγάπης που διαθέτω προς ένα είδος διδασκαλίας που πλάθει προσωπικότητες και προάγει τους δέκτες της σε καλύτερους ανθρώπους.
Έχοντας δουλέψει με μαθητές όλων των επιπέδων και ηλικιών, ειδικεύομαι στη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, η οποία δεν στοχεύει τυφλά στη χρησιμοθηρική κατάκτηση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, αλλά στην απόκτηση σωστής και σταθερής γνώσης της γλώσσας και στην εξοικείωση με τον Αγγλικό πολιτισμό.
Επίσης, δε παύω να παρακολουθώ επιμορφωτικά σεμινάρια ποικίλων θεμάτων, να αξιοποιώ νέες τεχνολογίες στο σχολείο μου και να πηγαίνω τακτικά εκπαιδευτικές εκδρομές σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας με ομάδες μαθητών του σχολείου μου με στόχο την διεύρυνση των οριζόντων των νεαρών μυαλών και τη προσαρμογή τους στη νέα εποχή πολυπολιτισμικότητας.
Όσον αφορά τη δράση μου σε συλλόγους, έχω ηγηθεί της ίδρυσης και υπήρξα πρόεδρος για πολλά έτη του Παγκρήτιου Συλλόγου Πανεπιστημιακών Πτυχιούχων Αγγλικής Φιλολογίας, στον οποίο έλαβαν μέρος πολλοί κάτοχοι Κέντρων Ξένων Γλωσσών και καθηγητές από την Κρήτη. Επίσης, είμαι μέλος του συλλόγου καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας T.E.S.O.L. και συμμετέχω ενεργά στις δραστηριότητές τους. Τέλος, υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών.
Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με την ανάγνωση κλασικής λογοτεχνίας, καθώς και με την κηπουρική. Ακόμα, ασχολήθηκα σε μικρότερη ηλικία με τη μελέτη της Γερμανικής Γλώσσας.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥΛΑKΗ: Μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης και, διδασκόμενη Αγγλικά από 3 χρονών, κατέκτησα τα διπλώματα του Πανεπιστημίου Cambridge για τα επίπεδα Β2 (FCE, ECCE) και C2 (CPE, ECPE) με τον χαρακτηρισμό Α.


Σε μικρή ηλικία, συμμετείχα σε εκπαιδευτικές εκδρομές του σχολείου μας στην Αγγλία οι οποίες με έφεραν σε πρώτη επαφή με την Αγγλική κουλτούρα και με τη διαφορετικότητα.

Με την εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέλαβα τη δεύτερη θέση ανάμεσα στους νεοεισαχθέντες. Κατά τα έτη των σπουδών μου κέρδισα δυο υποτροφίες για τη τρίτη θέση, ενώ αποφοίτησα πρώτη, διαβάζοντας έτσι τον όρκο κατά την τελετή της αποφοίτησης. Έκτοτε, εργάζομαι στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών 'Μαρία Μαρκάκη', στο οποίο διοχετεύεται όλη η ενέργειά μου.

Στο ελεύθερό μου χρόνο,ενδίδω στο συνήθη πειρασμό του Internet και πάντα προσπαθώ να μαθαίνω κάθε λογής χορούς. Επίσης, επιδιώκω να διαβάζω ο,τιδήποτε σχετικό με την Αγγλική Γλώσσα και διδασκαλία και να παρακολουθώ όσα θεωρώ χρήσιμα για τα μαθήματά μου σεμινάρια. Τις απόψεις που έχω διαμορφώσει από την ενασχόληση αυτή έχω δημοσιεύσει ανά διαστήματα στην Ηρακλειώτικη εφημερίδα "Πατρίς", όπως και στις ιστοσελίδες του σχολείου μας.

Στα πλαίσια του σχολείου αυτού, είχα τη χαρά να δουλέψω με μαθητές από 5 μέχρι 50 ετών, ενώ συνεχώς προσπαθώ να εμπλουτίζω τις εμπειρίες μου σε ποικίλα πεδία της Αγγλικής Γλώσσας, αλλά και να προσφέρω ολόψυχα σε διάφορες ηλικιακές ομάδες που έχουν πραγματική θέληση για μάθηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces