Πληροφορίες για το σχολείοΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ


'Οσοι επισκέπτονται τη σελίδα μας για πρώτη φορά, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρκάκη-Μαρκουλάκη λειτουργεί από το έτος 1976, έχοντας έτσι στο ενεργητικό του επιτυχίες πολλών χρόνων, με ειδίκευση στο τομέα της διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας.

Η αξιόλογη αυτή πείρα σε συνδυασμό με άριστα καταρτισμένο προσωπικό πτυχιούχων καθηγητών Αγγλικής Φιλολογίας, αλλά και γνήσιο ενδιαφέρον για τον κάθε μαθητή χωριστά, συντελούν ώστε σήμερα το σχολείο μας να γνωρίζει κυριολεκτικά πλήρη επιτυχία σε κάθε είδους εξετάσεων που συμμετέχει.

Απώτερος στόχος μας δεν είναι βέβαια μόνο τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αλλά και ένα ουσιαστικό και (γιατί όχι;) απολαυστικό μάθημα με ποικίλα μέσα διδασκαλίας και νέες τεχνολογίες, όπως βίντεο, υπολογιστές και βιντεοπροβολείς.
 ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Τηλ: 2810 224 779


Διεύθυνση:

Λεωφόρος Κνωσού 49

Ηράκλειο Κρήτης

Τ.Κ. 713 06

Email: markakischool@gmail.com

  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


Δευτέρα- Παρασκευή


Χειμερινή περίοδος:

4.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.

Θερινή περίοδος:

9 π.μ.- 1 μ.μ.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Η τακτική φοίτηση των μαθητών είναι υποχρεωτική και μόνο σε απόλυτη ανάγκη δικαιολογούνται απουσίες από το σχολείο. Οι γονείς στην περίπτωση αυτή υποχρεούνται να ειδοποιήσουν το σχολείο για την απουσία.

Οι μαθητές οφείλουν να είναι παρόντες 10 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος. Οι διδακτικές ώρες είναι 50λεπτες και σε κάθε διδακτική ώρα αναλογούν 10 λεπτά διάλειμμα. Επομένως, αν ο μαθητής έχει μάθημα 5-6 μ.μ., η προηγούμενη τάξη σχολάει στις 5 μ.μ. και το δικό του μάθημα ξεκινάει στις 5.10 μ.μ.. Ο μαθητής, λοιπόν, μπορεί να είναι στο σχολείο στις 5 μ.μ., δε χρειάζεται να προσέλθει πολύ νωρίτερα ούτε πολύ αργότερα.

Συχνές ή συστηματικές αργοπορίες δεν δικαιολογούνται. Να μην απουσιάζουν οι μαθητές από τα διαγωνίσματα χωρίς σοβαρή αιτία, δικαιολογημένη από τους γονείς.

Οι μαθητές θα πρέπει να συμπεριφέρονται με ευγένεια στους καθηγητές τους και τους μαθητές τους. Να μην προκαλούν ζημιές στα έπιπλα του σχολείου, να μην γράφουν στους τοίχους και στα θρανία και να διατηρούν το σχολείο καθαρό. Αυτό θα πρέπει να συμβαίνει και κατά την διάρκεια του διαλείμματος, όταν καταναλώνονται τρόφιμα και ροφήματα, τα οποία θα απαγορευτούν σε διαφορετική περίπτωση.Συνεργασία σχολείου - οικογένειας

Πιστεύουμε ότι για να υπάρξει επιτυχία στη μορφωτική προσπάθεια μας πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει συντονισμός προσπαθειών και στενή συνεργασία σχολείου και οικογένειας.

Για το σκοπό αυτό, κάθε δίμηνο, οι γονείς οφείλουν να έρχονται στο σχολείο για να ενημερώνονται από τη διευθύντρια και τους καθηγητές για την πρόοδο και διαγωγή των παιδιών τους και να παίρνουν τον έλεγχο πρόοδου του διμήνου. Η ακριβής ημέρα και ώρα για τους ελέγχους θα ανακοινώνονται στους γονείς περίπου τρεις ημέρες νωρίτερα μέσω Διαδικτύου, αλλά και μέσω γραπτού σημειώματος, το οποίο θα δίνεται στους μαθητές.

Επίσης σχετικές ανακοινώσεις και νέα για τις συνεχείς δράσεις του σχολείου μας καταγράφονται στο κεντρικό ιστολόγιό μας markakischool.blogspot.gr, καθώς και στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, www.facebook.com/markakischool.

Με πρωτοβουλία του σχολείου ή του γονέα πραγματοποιούνται μεμονωμένες συναντήσεις, ύστερα από σχετική συνεννόηση, για τη συζήτηση και επίλυση έκτακτων περιστατικών. Επίσης, για τη σχολική χρονιά 2018-19 θα μας βρείτε στο γραφείο κάθε Παρασκευή, 6.00- 7.00 μ.μ. χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως κλείσιμο ραντεβού.

Τα δίδακτρα πρέπει να καταβάλονται σε 8 μηνιαίες δόσεις για τους μαθητές που ακολουθούν την χειμερινή περίοδο, απο Σεπτέμβριο μέχρι Απρίλιο και σε 2 δόσεις για τους μαθητές που ακολουθούν την καλοκαιρινή περίοδο, από Ιούλιο μέχρι Αύγουστο, ώστε να αποφευχθούν ανωμαλίες στη λειτουργία του σχολείου. Το σχολείο διατηρεί το δικαίωμα παύσης της φοίτησης μετά την πάροδο τριών ανεξόφλητων μηνών. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ