Πληροφορίες για το σχολείο


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ


'Οσοι επισκέπτονται τη σελίδα μας για πρώτη φορά, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρία Μαρκάκη-Μαρκουλάκη λειτουργεί από το έτος 1976, έχοντας έτσι στο ενεργητικό του επιτυχίες πολλών χρόνων, με ειδίκευση στο τομέα της διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας.

Η αξιόλογη αυτή πείρα σε συνδυασμό με άριστα καταρτισμένο προσωπικό πτυχιούχων καθηγητών Αγγλικής Φιλολογίας, αλλά και γνήσιο ενδιαφέρον για τον κάθε μαθητή χωριστά, συντελούν ώστε σήμερα το σχολείο μας να γνωρίζει κυριολεκτικά πλήρη επιτυχία σε κάθε είδους εξετάσεων που συμμετέχει.

Απώτερος στόχος μας δεν είναι βέβαια μόνο τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αλλά και ένα ουσιαστικό και (γιατί όχι;) απολαυστικό μάθημα με ποικίλα μέσα διδασκαλίας και νέες τεχνολογίες, όπως βίντεο, υπολογιστές και βιντεοπροβολείς.
 ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Τηλ: 2810 224 779

Διεύθυνση:
Λεωφόρος Κνωσού 49
Ηράκλειο Κρήτης
Τ.Κ. 713 06

Email: markakischool@gmail.com

  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα- Παρασκευή

Χειμερινή περίοδος:

4.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.

Θερινή περίοδος:

9 π.μ.- 1 μ.μ.ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ

Εκτός από τη χρήση βιβλίων, των οποίων τα κεφάλαια αξιοποιούνται μέχρι και το τελευταίο, οι μαθητές κάθε χρόνο διδάσκονται με μια ποικιλία δραστηριοτήτων, διαδικτυακών και μη. Πλέον έχουμε διαχωρίσει τις επιπρόσθετες δραστηριότητες σε ενότητες και κάθε μήνα δυο δραστηριότητες (από τις δυο ενότητες που επιλέγουμε) συνοδεύουν τη διδασκαλία των βιβλίων για τις τάξεις όλων των επιπέδων. Οι ενότητες είναι οι εξής:

Library time:
Περιλαμβάνει την ανάγνωση αποσπασμάτων από γνωστά βιβλία στη βιβλιοθήκη του σχολείου και την ομαδική συζήτησή τους, καθώς και την τήρηση προσωπικών σημειώσεων και αρχείου των αναγνωσθέντων βιβλίων.

Projection room time:
Διαφάνειες, βίντεο και αποσπάσματα γνωστών ταινιών από διαδικτυακά κανάλια προβάλλονται προς ενίσχυση της προφορικής συζήτησης και μετέπειτα γραπτής εξάσκησης στην αίθουσα προβολών.

Computer room time:
Οι μαθητές πλοηγούνται στο Διαδίκτυο, κάνουν ασκήσεις στις ιστοσελίδες μας, δημιουργούν τα δικά τους ιστολόγια ή εξασκούνται με εκπαιδευτικά CD- Roms στο εργαστήριο υπολογιστών.

Video time:
Προβάλλονται DVD ή βιντεοκασσέτες με υλικό ανάλογο της ύλης των βιβλίων στην οθόνη που βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο του σχολείου. Διανέμονται σχετικές φωτοτυπίες που ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη παραγωγή γραπτού λόγου.


ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το προσωπικό μας, εκτός από τις καθιερωμένες τάξεις που υπάρχουν, φροντίζει για μαθητές με ιδιαίτερους στόχους και ανάγκες. Ειδικότερα, παραδίδονται μαθήματα σε:
  • φοιτητές για τα διπλώματα TOEFL και IELTS
  • μαθητές της Γ' Λυκείου με στόχο την επιτυχία στο μάθημα των Αγγλικών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και κατά συνέπεια την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Έμφαση δίνεται στη ν επεξεργασία Αγγλικών κειμένων, στη προσωπική έκφραση και στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης.
  • όσους θέλουν να αποκτήσουν ξανά επαφή με την Αγγλική Γλώσσα, ανεξάρτητα από το τωρινό επίπεδό τους, για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους
  • παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών), τα οποία εξοικειώνονται για πρώτη φορά με τη γλώσσα μέσα από τραγούδια, χειροτεχνία, ιστορίες, ζωγραφική, άφθονο ενθουσιασμό και πάντα με συντροφιά τους αγαπημένους χαρακτήρες του Disney. Περισσότερα για τα μαθήματα σε αυτή την ηλικία μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο 'Σε ποια ηλικία μπορεί το παιδί μου να ξεκινήσει Αγγλικά;' στην ιστοσελίδα μας markaki-articles.blogspot.com.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας τηλεφωνικά ή με email.


ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ

Η πολυετής πείρα που περιγράψαμε παραπάνω συνεπάγεται την επισταμένη παρακολούθηση και εφαρμογή των πιο αποτελεσματικών και σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων. Συνεπώς, η εκπαιδευτική πολιτική του σχολείου μας είναι εδώ και χρόνια σταθερή και άκρως επιτυχής. Συγκεκριμένα, εφαρμόζουμε την επικοινωνιακή μέθοδο, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές μαθαίνουν την Αγγλική Γλώσσα όπως μαθαίνουν και τη μητρική τους, δηλαδή με την προφορική και γραπτή εμπλοκή τους σε πολύ παρόμοιες επικοινωνιακές καταστάσεις με αυτές της καθημερινής ζωής.

Έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη όλων των ικανοτήτων του μαθητή, ο οποίος με το πέρας των μαθημάτων του όχι μόνο μπορεί να μιλήσει και να γράψει ορθώς, αλλά επίσης να κατανοεί και να αξιοποιεί τον χαρακτηριστικό τρόπο επικοινωνίας και σκέψης των Άγγλων. Παράλληλα, όμως, διατηρούμε και στοιχεία της παραδοσιακής διδασκαλίας, δίνοντας μεγάλη προσοχή στη γνώση και άρτια αναπαραγωγή των γραμματικών δομών της Αγγλικής Γλώσσας, όπως και στην ικανότητα μετάφρασης των αγγλικών κειμένων στην Ελληνική Γλώσσα.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, με την δική μας καθοδήγηση ο μαθητής γίνεται γνώστης όχι μόνο της σωστής μορφής των διαφόρων γλωσσικών δομών, αλλά και της κατάλληλης χρήσης τους ανάλογα με την εκάστοτε επικοινωνιακή περίσταση.

Επίσης, οι μαθητές μας, με κάθε σειρά μαθημάτων που ακολουθούν, δημιουργούν το προσωπικό τους portfolio, μια συλλογή δηλαδή κάθε είδους ατομικής και ομαδικής εργασίας ανά σχολική χρονιά. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα portfolios είναι σύμφωνα με τις νέες εκπαιδευτικές ρυθμίσεις που ισχύουν σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο. Περισσότερα για το θέμα αυτό μπορείτε να διαβάσετε στο κεφάλαιο με τον τίτλο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, έρχεται η σίγουρη επιτυχία των μαθητών μας σε διπλώματα κύρους, όπως αυτά των Πανεπιστημίων Cambridge και Michigan, καθώς και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Ποτέ δεν ωθούμε τους μαθητές μας σε διπλώματα που αποτελούν εύκολες λύσεις και που αργότερα μπορεί να αποδειχθούν ανεπαρκή.  


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2012 αποφασίσαμε να βελτιώσουμε και να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο την αξιολόγηση των μαθητών μας, εκτιμώντας την συμμετοχή και επίδοσή τους στις παρακάτω επιπρόσθετες δραστηριότητες που διοργανώνει ετησίως το σχολείο μας. Επομένως, οι γονείς έχουν μια γενικότερη εικόνα της προόδου του παιδιού τους, αλλά και οι μαθητές περισσότερα κίνητρα συμμετοχής και τρόπους επιβράβευσης για αυτήν.

Ιστολόγια: Ιστοσελίδες που δημιουργούμε, ελέγχουμε και διορθώνουμε ώστε οι μαθητές να κάνουν δημιουργική εξάσκηση της γλώσσας.
Αναγνώσεις: Βιβλία και ιστορίες από τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου που διαβάζονται είτε συλλογικά με ηχηρή ανάγνωση μέσα στη τάξη είτε ατομικά στο σπίτι. Συνήθως ακολουθεί η δημοσίευση της περίληψης του βιβλίου στο ιστολόγιο της τάξης ή παραγωγή άλλων εργασιών.
Emails: Η ηλεκτρονική αλληλογραφία που ανταλλάσσουν οι μαθητές των τμημάτων B’ Class μέχρι E’ Class με μαθητές Αγγλικών στη Γαλλία.
Διαδικτυακές ασκήσεις: Ασκήσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια που ετοιμάζουμε ή συλλέγουμε για τους μαθητές στα ιστολόγια του σχολείου μας.


Διαβάστε επίσης: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΔιάφορες σελίδες του σχολείου μας:

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces