20 Σεπ 2017

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΑ

Χρώματα, παιχνίδια, γέλια και τραγούδια είχε η αρχή των μαθημάτων για τους μικρούληδές μας, αλλά και η προετοιμασία των μεγαλύτερων μαθητών για τα πτυχία συνεχίζεται συστηματικά. Αυτή τη φορά, οι ίδιοι οι μαθητές διόρθωσαν έκθεση συμμαθητή τους (peer correction) χρησιμοποιώντας τα επίσημα κριτήρια βαθμολόγησης που χρησιμοποιεί και ένας εξεταστής κατά την τελική εξέταση. Κατόπιν, συζητήσαμε τις διορθώσεις, τα αντίστοιχα κριτήρια και τη συνολική επίδραση που έχει ένα κείμενο στον αποδέκτη του. Εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο πολύ τα παιδιά έχουν μπει στο πνεύμα και τηρούν τους κανόνες του οργανωμένου γραπτού λόγου.

Ας θυμίσουμε κάτι τελευταίο, αλλά σημαντικό όσον αφορά την προετοιμασία πτυχίων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Πέραν της οργανωμένης δουλειάς, υπάρχουν πολλά ακόμη οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ