18 Απρ 2017

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ

Τι μαγική ημέρα για εμάς και τους μαθητές μας! Διεθνής Ημέρα Μνημείων σήμερα 18 Απριλίου και την γιορτάσαμε δεόντως με παρουσιάσεις των μαθητών στα Αγγλικά για όλα τα βασικά μινωικά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Περιηγηθήκαμε νοερά στην Μινωική Κρήτη, καλύπτοντας όλες τις σχετικές ιστορικές περιόδους και πλευρές της τότε ζωής (κοινωνία, θρησκεία, τέχνη) με βάση την σημαντική μελέτη και προεργασία των μαθητών στα Αγγλικά. Η στιγμή, δε, που οι μαθητές συνειδητοποίησαν ότι η Κνωσός μας ήταν το πρώτο σημάδι πολιτισμού στην Ευρώπη ήταν μοναδική. Συνεχίσαμε με γνωστικά παιχνίδια και απονομή βραβείων (φαγώσιμων πάντα) στην ταχύτερη ομάδα με τις πιο πολλές σωστές απαντήσεις, αλλά και στον πιο ζωηρό παρουσιαστή εκθέματος. Σε όλα αυτά, η βοήθεια και συμβολή της υπέροχης ξεναγού και μαμάς, Σοφίας Πατεράκη, ήταν πολύτιμη. Την ευχαριστούμε βαθύτατα κι ευχόμαστε να επαναληφθεί μια τέτοια εκπαιδευτική εκδρομή σύντομα. Όλες οι φωτογραφίες εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces