7 Ιουν 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2015-16

Άλλη μια χρονιά έκλεισε για εμάς το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 με μια τρίωρη εκδήλωση, παρουσία των γονέων όλων των μαθητών. Με τραγούδια, διαλόγους, εκθέσεις και λεξιλογικά παιχνίδια επί σκηνής, οι μαθητές επέδειξαν τις γνώσεις τους με δημιουργικό τρόπο, γέλασαν, διασκέδασαν κι έλαβαν τα πιστοποιητικά ολοκλήρωσης των μαθημάτων της χρονιάς, αλλά και διπλώματα των Πανεπιστημίων Michigan και Cambridge.

Μερικές ενότητες της εκδήλωσης ήταν:
  • Σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων όλης της χρονιάς. Χαμογελάσαμε με συγκίνηση βλέποντας φωτογραφίες από όμορφες στιγμές διδασκαλίας και μάθησης των τελευταίων μηνών.
  • "Τηλεπαιχνίδι γνώσεων" με κατηγορίες ερωτήσεων που έφτιαξαν οι ίδιοι οι μαθητές. Οι γρηγορότεροι παίκτες απαντούσαν χτυπώντας το κουδουνάκι.
  • Μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου γραμμένη σε επεισόδια, μετά από συνεργασία όλων των μαθητών της D' Class, σε ένα τετράδιο που χρησιμοποιήθηκε από κάθε μαθητή στη σειρά, όπως τα 'λευκώματα' που κυκλοφορούσαν κάποτε στις σχολικές αίθουσες. Όλη η ιστορία (μαζί με φωτογραφίες, βίντεο και ζωγραφιές των μαθητών συνοδεύουν το γραπτό κείμενο) βρίσκεται στο αγγλικό ιστολόγιο του σχολείου μας.
  • Γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια με τη συνοδεία όμορφων εικόνων στην οθόνη του βιντεοπροβολέα.
  • Ανάγνωση εκθέσεων με την επεξήγηση του ανάλογου σχεδιαγράμματος που ακολουθήθηκε κατά τη συγγραφή του κειμένου. Αυτή τη μέθοδο εφαρμόζουμε από την A' Class, αφού πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διδαχή του σωστά οργανωμένου γραπτού λόγου ξεκινάει από νωρίς. 

  • Ειδικό αφιερώμα στο περιβάλλον και στους τρόπους προστασίας του. 

Περισσότερα εδώ:


  • Το αγαπημένο μας λεξιλογικό παιχνίδι με το όνομα Heads Up. Ο μαθητής με στραμμένη τη πλάτη στην οθόνη του βιντεοπροβολέα, ακούει προσεκτικά τη περιγραφή της λέξης που είναι γραμμένη στην οθόνη, πάντα μιλώντας στα Αγγλικά με τους συμμαθητές του και προσπαθεί να βρει την ακριβή λέξη μέσα σε ένα λεπτό. Ένα από τα πολλά λεξιλογικά παιχνίδια που αγαπάμε με τμήματα όλων των επιπέδων, αφού ενθαρρύνουν την αυθόρμητη παραγωγή προφορικού λόγου, τη συνδυαστική σκέψη και τη θετική διάθεση κατά τη χρήση της γλώσσας. 
  • Απονομή πιστοποιητικών ECCE/ ECPE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces