10 Δεκ 2015

PROJECTS ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Οι Γάλλοι φίλοι μας πάντα καταφέρνουν να εξάπτουν το ενδιαφέρον μας και να μας δίνουν περισσότερα κίνητρα για δημιουργική μάθηση. Αυτή τη χρονιά, όπως και στο παρελθόν, συνεχίζουμε την επικοινωνία μαζί τους και μαθαίνουμε πολλά για τη κουλτούρα τους, ανακαλύπτοντας παράλληλα μια άλλη πλευρά της εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με διαγωνίσματα κι εξετάσεις, αλλά με την επαφή με τον άνθρωπο και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Προς το παρόν, αυτό γίνεται με τους εξής δυο τρόπους:

1) Ανταλλαγή βίντεο με πληροφορίες για τη ζωή των μαθητών (δείγμα βίντεο μαζί με το γραπτό κείμενο των μαθητών μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιο της D'/ E' Class Bits and Pieces)

2) Διοργάνωση διαγωνισμών ανάγνωσης σε συγκεκριμένα κείμενα με σκοπό την συμπλήρωση ασκήσεων κατανόησης του κειμένου, αλλά και με πολλά λεξιλογικά παιχνίδια. Πριν λίγες μέρες, η C' Class ολοκλήρωσε την ανάγνωση της 'Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας' του Καρόλου Ντίκενς, πετυχαίνοντας στις ασκήσεις κατανόησης το σκορ 48/52. Σύμφωνα με το σκορ 3 ακόμα Γαλλικών σχολείων, η ομάδα μας είναι ο μεγάλος νικητής, αν και νικητές νιώθουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την όμορφη διαδικασία. Μπορείτε να δείτε, επίσης, τις ασκήσεις που έφτιαξαν οι μαθητές για να ελέγξουν την κατανόηση των φίλων τους στο ιστολόγιο της C' Class. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ