6 Ιουν 2015

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-15

Η σχολική χρονιά 2014-15 ήταν μια ακόμα εποικοδομητική χρονιά, γεμάτη μάθηση, παιχνίδι, βιβλία και τεχνολογία. Το σημαντικό για εμάς ήταν και είναι ότι τα παιδιά όχι μόνο έμαθαν ολοκληρώνοντας όλη τη προβλεπόμενη ύλη, αλλά επίσης διασκέδασαν με την Αγγλική γλώσσα, με πρακτικές κάθε λογής, παραδοσιακές και ηλεκτρονικές.


Κατορθώσαμε και φέτος να κάνουμε όλες τις όμορφες δραστηριότητες που κάνουμε κάθε χρονιά: διαδικτυακούς διαγωνισμούς ανάγνωσης με μαθητές από τη Γαλλία αλλά και μέσα στη τάξη, χειροτεχνίες και εργασίες πολλές από τις οποίες διακόσμησαν τη σκηνή της τελικής μας εκδήλωσης και τις τάξεις μας, διαβάσαμε βιβλία από τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου αλλά και στην οθόνη του υπολογιστή (συγκεκριμένα, οι 10χρονοι μαθητές της B' Class είχαν τη πρώτη τους εμπειρία με το ηλεκτρονικό βιβλίο), διοργανώσαμε Χριστουγεννιάτικο διαγωνισμό καραόκε και ανάγνωσης εθίμων από όλο τον κόσμο, ενώ χρησιμοποιήσαμε επιτραπέζια παιχνίδια και πολλά αυτοσχέδια 'τεχνάσματα' κατά τη διδασκαλία νέας γραμματικής και λεξιλογίου. Είδαμε, επίσης, ποικίλα βίντεο με θέμα τη φύση, τους αγαπημένους μας μυστικούς πράκτορες, τη ζωή στην Αγγλία και πολλά άλλα στη τηλεόραση της τάξης, τα οποία αναλύσαμε στα Αγγλικά, προσδίδοντας έτσι μια 
ευχάριστη νότα στη διδασκαλία της γλώσσας.

Τέλος, η δραστηριότητα που συνεχίζουμε χρόνια και θεωρούμε πολύτιμη για την ανάπτυξη της ικανότητας γραφής και γενικότερης κατανόησης των μηχανισμών της γλώσσας είναι η διατήρηση ιστολογίων, δηλαδή ιστοσελίδων στα Αγγλικά από τις τάξεις C' Class και άνω. Αυτό σημαίνει ότι 11χρονοι μαθητές έχουν τέτοια ικανότητα στα Αγγλικά ώστε να διατηρούν τη δική τους σελίδα στη ξένη γλώσσα. Όταν οδηγηθείτε στις σελίδες αυτές, θα δείτε γραπτές εκθέσεις, ενσωματωμένα βίντεο και διαδικτυακές ασκήσεις, τα οποία συντελούν σε μια πιο ενδιαφέρουσα, ζωντανή και ευχάριστα διαφορετική διαδικασία μάθησης.


Σε γενικές γραμμές, σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στους μαθητές μας χρήσιμο αυθεντικό υλικό, δηλαδή δραστηριότητες προερχόμενες από την αληθινή ζωή, οι οποίες αξιοποιούνται στα Αγγλικά μέσα στην αίθουσα αλλά και εκτός. Θέλουμε ό,τι καλύτερο για τα παιδιά. Θέλουμε να κάνουν κτήμα τους την Αγγλική γλώσσα, αλλά πρωτίστως να την αγαπήσουν μέσα από την σωστή καθοδήγηση και διδασκαλία.
Το πιστοποιητικό που μας έστειλε η καθηγήτρια των διαδικτυακών φίλων μας στη Γαλλία, Aniella Lebeau, για τη συμμετοχή μας στους διαγωνισμούς ανάγνωσης που οργάνωσε το σχολείο της το σχολικό έτος 2014-15.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces