3 Ιουν 2013

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ: ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μια ακόμα εκδήλωση για το τέλος της σχολικής χρονιάς που διοργάνωσε το σχολείο μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013. Φέτος ο κεντρικός άξονας ήταν το παραμύθι και όλη η φαντασία που αυτό συνεπάγεται. Διαλέξαμε για μία ακόμα φορά να επικεντρωθούμε στο βιβλίο, και συγκεκριμένα στο παραμύθι, διότι θεωρούμε ότι η ανάγνωση στη μητρική και στη ξένη γλώσσα εντός και εκτός σχολικών πλαισίων παίζει αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της κριτικής σκέψης του παιδιού.

Αυτός είναι ο λόγος που πάντα υπάρχουν επιπρόσθετες δραστηριότητες ανάγνωσης για κάθε τμήμα μαθητών του σχολείου μας, ενώ η αξιολόγησή τους αποτελεί πλέον μόνιμη ενότητα του ελέγχου προόδου που δίνεται στους μαθητές. Παροτρύνουμε, επίσης, τους μαθητές να συνεχίσουν τις αναγνώσεις και μέσα στο καλοκαίρι στο ποσοστό που αυτοί επιθυμούν, χτίζοντας πάνω στη μεγάλη προσπάθεια του χειμώνα.

Ταξιδέψαμε, λοιπόν, μαζί με τα παιδιά μέσα από θεατρικές αναπαραστάσεις ιστοριών που διαβάσαμε στη τάξη, αφηγήσεις, περιγραφές ηρώων, βίντεο, φωτογραφίες και τραγούδια, ενώ επίσης κάναμε ένα γρήγορο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, για να αποκτήσουμε μια συνολική εικόνα των μεθόδων διδασκαλίας που χρησιμοποιούμε και των αποτελεσμάτων τους.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι ομιλητές που συμμετείχαν στο γεγονός. Ο Κώστας Στοφόρος, συγγραφέας και δημοσιογράφος, ταξίδεψε από την Αθήνα για να είναι μαζί μας, δίνοντας σε παιδιά και γονείς τη μαγική συνταγή δημιουργίας ενός παραμυθιού. Η Αγγελική Χρηστάκη μίλησε για το βιβλίο της 'Food For Thought', το οποίο διέθεσε στο κοινό για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ είδε με χαρά την παρουσίαση της θεατρικής εκδοχής του βιβλίου της από τους ταλαντούχους μαθητές της  Α' Class.

Η βραδιά έκλεισε με την παρουσίαση της μετάφρασης από τα Αγγλικά στα Ελληνικά ενός άγνωστου μέχρι τώρα παραμυθιού του αγαπητού παγκοσμίως Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ('The Tallow Candle', στα ελληνικά 'Το Σπαρματσέτο') και τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου με την αγγλική και ελληνική εκδοχή του κειμένου αυτού, το οποίο διατίθεται ελεύθερα στο Διαδίκτυο μέσω της ανοικτής βιβλιοθήκης Open Book. Οι μαθητές του τμήματος Proficiency αφηγήθηκαν την ιστορία στα Αγγλικά, ενώ ταυτόχρονα στην οθόνη προβλήθηκε η ελληνική μετάφραση. Διαβάστε περισσότερα για τους συντελεστές του ebook και μάθετε πώς να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας δωρεάν εδώ: ΤΟ ΣΠΑΡΜΑΤΣΕΤΟ

Όλες οι φωτογραφίες της εκδήλωσης βρίσκονται εδώ. 
Φωτογράφος: Μιχάλης Καψάλης

Θεατρικό του παραμυθιού του Dr Seuss 'Green eggs and Ham'

Χαμόγελα μπροστά στον φακό!

Παρουσίαση της συνολικής δουλειάς μας μέσα στη χρονιά.

Τραγούδι της Patricia Johnston 'This is a cat'.

Τραγούδι της Patricia Johnston 'This is my canoe'.

Ο Κώστας Στοφόρος ξεσήκωσε τα παιδιά
με όμορφες ιδέες και πολλά αστεία!

Θεατρικό βασισμένο στο βιβλίο 'Food For Thought'.

 Παρουσίαση του 'Cat in the Hat' του Dr. Seuss

Η πρώτη εμφάνιση ενός νέου σούπερ ήρωα:
Τζέι ο Πορτοκαλάδας!

Τραγουδήσαμε και το διασκεδάσαμε πραγματικά!

Παρουσιάσεις βιβλίων κλασικής λογοτεχνίας,
όπως τα Ανεμοδαρμένα Ύψη, με αστεία εισαγωγικά
βίντεο που θα βρείτε στο ιστολόγιο της D' τάξης. 

Το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν όπως
παρουσιάστηκε από τους μαθητές Proficiency.

Backstage!

Heal The World: Τραγούδι του Michael Jackson σε συνδυασμό
με μηνύματα των μαθητών για ένα καλύτερο κόσμο. 

Απονομή πιστοποιητικών Michigan και Cambridge.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces