10 Ιουν 2013

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!

Ο Κώστας Στοφόρος* κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να ξεσηκώσει κυριολεκτικά γονείς και μαθητές με μερικές μαγικές (και με πολύ διασκεδαστικό τρόπο δοσμένες) συμβουλές για τη δημιουργία μοναδικών παραμυθιών στη τάξη, αλλά και στο σπίτι, με τη χρήση της Παραμυθοτράπουλας. Όλα αυτά έγιναν στην εκδήλωση του σχολείου μας για το τέλος της σχολικής χρονιάς 2012- 2013, όπου το κοινό έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για αυτή τη 'παραμυθοσυνταγή'. Επομένως, παραθέτουμε τις διαφάνειες που έφτιαξε και χρησιμοποίησε ο Κώστας Στοφόρος ώστε να πάρουμε όλοι ξανά μια γλυκιά γεύση.Οι εντυπώσεις του Κώστα από την βόλτα του στην Κρήτη είναι πολύ θετικές! Διαβάστε για τις περιπέτειές του στη κρητική εξοχή εδώ: Κρήτη η ...μοναδική!

Παρουσιάζοντας τις διαφάνειες.

---------------------

Ο Κώστας Στοφόρος σπούδασε οικονομικά, κινηματογράφο και δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. Συνεργάζεται με τα περιοδικά κι εφημερίδες όπου είναι υπεύθυνος για θέματα βιβλίου. Σήμερα εργάζεται στο στο Ίδρυμα Τσάτσου (Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου). Διδάσκει, επίσης, σε Εργαστήρια δημιουργίας παραμυθιών για παιδιά και για ενηλίκους

Είναι συγγραφέας των βιβλίων Γονείς για πρώτη φορά, (Κριτική), Όποιος αγαπάει (εκ)παιδεύει (Κριτική), Μπαμπά τι είναι το σεξ; (Κριτική) Μια εύθραυστη εποχή, Κυνηγότοποι (Αίολος), Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα νησί (Λωτός), του λευκώματος Ίμβρος σε συνεργασία με τη φωτογράφο Ολυμπία Κρασαγάκη (Καστανιώτης), του παραμυθιού Η Φιφή, ο Πίπης ή πώς το πράσινο γύρισε στην πόλη (έκδοση του ΥΠΕΧΩΔΕ) και των Χρωματιστών Παραμυθιών που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο (www.stoforos.blogspot.com)

Επίσης κυκλοφόρησαν:
-Η Μαγική Τράπουλα των Παραμυθιών
-Το Ημερολόγιο για να θυμάσαι ή να ξεχνάς -από το περιοδικό Εξώστης της Θεσσαλονίκης
-"Του νεκρού αδερφού -41 γράμματα από το μέτωπο του Εμφυλίου"

Σύντομα θα κάνει την εμφάνιση του κι ένας νέος σουπερ- ήρωας: ο "Τζέι ο Πορτοκαλάδας".

Όλα τα παραμύθια και το Ημερολόγιο είναι σε συνεργασία με τη Στεφανία Βελδεμίρη.


Η πρώτη εμφάνιση του Τζέι του Πορτοκαλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces