28 Ιαν 2013

ΜΑΘΗΣΗ ΛΕΞΕΩΝ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΟ iPAD!

Στο iPad του μικρού Γιώργου
Ο δεκάχρονος Γιώργος ζωγραφίζει τη λέξη 'backflip' (ανάποδη βουτιά/ αναστροφή) στο δικό του iPad, στα πλαίσια του παιχνιδιού Draw Something, και τη στέλνει στους φίλους του, οι οποίοι θα πρέπει να βρουν τη λέξη και, με τη σειρά τους, να στείλουν τη δική τους ζωγραφιά που θα απεικονίζει μια νέα λέξη. Η αποτύπωση των λέξεων στη μακροπρόθεσμη μνήμη απαιτεί, τελικά, παρόμοια μικρά διδακτικά 'κόλπα' ώστε η μάθηση να κεντρίζει πάντα το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces