28 Νοε 2012

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Εκτός από τη χρήση βιβλίων, των οποίων τα κεφάλαια αξιοποιούνται μέχρι και το τελευταίο, οι μαθητές κάθε χρόνο διδάσκονται με μια ποικιλία δραστηριοτήτων, διαδικτυακών και μη. Έχουμε πλέον διαχωρίσει τις επιπρόσθετες δραστηριότητες σε ενότητες και κάθε μήνα δυο δραστηριότητες (από τις δυο ενότητες που επιλέγουμε) συνοδεύουν τη διδασκαλία των βιβλίων για τις τάξεις όλων των επιπέδων. Οι ενότητες είναι οι εξής:

Library time:
Περιλαμβάνει την ανάγνωση αποσπασμάτων από γνωστά βιβλία στη βιβλιοθήκη του σχολείου και την ομαδική συζήτησή τους, καθώς και την τήρηση προσωπικών σημειώσεων και αρχείου των αναγνωσθέντων βιβλίων.

Projection room time:
Διαφάνειες, βίντεο και αποσπάσματα γνωστών ταινιών από διαδικτυακά κανάλια προβάλλονται προς ενίσχυση της προφορικής συζήτησης και μετέπειτα γραπτής εξάσκησης στην αίθουσα προβολών.

Computer room time:
Οι μαθητές πλοηγούνται στο Διαδίκτυο, κάνουν ασκήσεις στις ιστοσελίδες μας, δημιουργούν τα δικά τους ιστολόγια ή εξασκούνται με εκπαιδευτικά CD- Roms στο εργαστήριο υπολογιστών.

Video time:
Προβάλλονται DVD ή βιντεοκασσέτες με υλικό ανάλογο της ύλης των βιβλίων στην οθόνη που βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο του σχολείου. Διανέμονται σχετικές φωτοτυπίες που ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη παραγωγή γραπτού λόγου.


Για τον μήνα Νοέμβρη, οι επισκέψεις μας στο δωμάτιο των υπολογιστών (δείτε την κατηγορία 'online επικοινωνία' για τις δραστηριότητές μας εκεί) και στην αίθουσα με την τηλεόραση ήταν συχνές και προκάλεσαν το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών, ενώ αυτές τις ημέρες ετοιμάζονται αναγνώσεις για όλα τα τμήματα.


Διαβάζοντας ένα μυστήριο του Sherlock Holmes σε e-book!

Μαθαίνοντας τα χρώματα στο iPad.

Βλέποντας βίντεο και κρατώντας σημειώσεις.

Απαντώντας στα emails Γάλλων φίλων μας.

Περισσότερα emails!

Κοιτώντας το βιβλίο για εύρεση του κατάλληλου λεξιλογίου στα emails.
Άμεση συγγραφή έκθεσης με αληθινούς αποδέκτες και χρήση στη καθημερινή ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces