26 Σεπ 2012

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Το Συμβούλιο της Ευρώπης καθιέρωσε από το 2001 την 26η Σεπτεμβρίου ως τη μέρα των γλωσσών... Εκτιμάται ότι στην Ευρώπη ομιλούνται συνολικά 200 γλώσσες και διάλεκτοι, με την πιο διαδεδομένη να είναι φυσικά τα αγγλικά, σε ποσοστό 34%, ενώ ακολουθούν τα γερμανικά και τα γαλλικά. Οι μισοί Έλληνες ξέρουν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα, ενώ την πρωτιά κατέχουν στο Λουξεμβούργο, με το 99% των κατοίκων να μιλά τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα.


Δείτε όλες τις εκδηλώσεις pdf - 118 KB [118 KB] που προγραμματίζονται στην Ευρώπη

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον εορτασμό της ημέρας αυτής εδώ:
ec.europa.eu/languages/orphans/european-day-of-languages_el.htm

Βρείτε το διαδικτυακό quiz που δημιουργήσαμε με την καθηγήτρια των Γάλλων φίλων μας, Aniella Lebeau, προς εμπλουτισμό των γνώσεων των παιδιών στο Αγγλικό μας ιστολόγιο:

EUROPEAN DAY OF LANGUAGES 26 SEPTEMBER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces