30 Μαΐ 2012

ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το Σάββατο 26 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ., το σχολείο μας έκλεισε το σχολικό έτος 2011- 2012 στην αίθουσα προβολών στη Λεωφόρο Κνωσού 49, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και συζήτηση για το πώς μπορεί ο γονέας να στρέψει το παιδί προς την ανάγνωση βιβλίων, ένα πολύ σημαντικό εφόδιο σε μια εποχή πνευματικής δοκιμασίας.

Ένας από τους καλεσμένους ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Κώστας Στοφόρος, παρέα με τους ήρωες των παραμυθιών και τη μαγεία της παραμυθοτράπουλας. Ο Κώστας, αφού απευθύνθηκε στους γονείς με ενδιαφέρουσες συμβουλές και ιδέες, βοήθησε τα παιδιά που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση να φτιάξουν το δικό τους συναρπαστικό παραμύθι χρησιμοποιώντας την μαγική τράπουλα!

Επίσης, ο συγγραφέας, ποιητής και καθηγητής Οικονομικών, Νικόλας Σμυρνάκης, σε μια πρωτοποριακή παρουσίαση εικόνας, ήχου και τεκμηριωμένων προτάσεων προς το κοινό, συνέστησε εύκολους τρόπους ώθησης του παιδιού προς το βιβλίο, συνδυάζοντας και τη χρήση τεχνολογίας.

Η επόμενη ομιλήτρια ήταν η πολύ δραστήρια μαμά, εντός και εκτός διαδικτύου, Χαρά Χαραλαμπάκη, η οποία μίλησε για τη δική της εμπειρία με το βιβλίο και πώς προσπαθεί να καλλιεργήσει την επιθυμία για ανάγνωση στην κόρη της.

Τέλος, η Χριστίνα Μαρκουλάκη παρουσίασε τη δουλειά του σχολείου σε σχέση με το ξενόγλωσσο βιβλίο και πώς αυτό έχει ενσωματωθεί πλέον στα μαθήματα όλων των επιπέδων.

Ευχαριστούμε τους γονείς για τη παρουσία τους στη συνάντηση και για την άψογη συνεργασία κατά τη σχολική χρονιά που μόλις τελείωσε. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι!

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
(διαφάνειες με επεξήγηση για το πώς ενσωματώσαμε το Αγγλικό βιβλίο στα μαθήματα όλων των επιπέδων κατά τη σχολική χρονιά 2011- 2012)

ΤΡΟΠΟΙ ΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
(οι διαφάνειες του Κώστα Στοφόρου και το παραμύθι των παιδιών)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces