30 Μαΐ 2012

ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Χαρά Χαραλαμπάκη περιγράφει τις σκέψεις μετά από όσα ειπώθηκαν στη συνάντησή μας. Δηλώνει την αγάπη της για το παραδοσιακό βιβλίο, αλλά συνάμα καλωσορίζει την ψηφιακή λογοτεχνία στη ζωή τη δική της, αλλά και της κόρης της, αφού μάλιστα έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή έρευνα επί του θέματος.

Books books books & e-books


Ο Κώστας Στοφόρος αφηγείται ζωηρά το πρωτότυπο παραμύθι που δημιούργησε με τους μικρούς μαθητές μας, ενώ παράλληλα οι αναμνήσεις του από το Ηράκλειο και συγκεκριμένα από τη βόλτα του στο χωριό Καμάρι δεν μας αφήνουν ασυγκίνητους.

Από το Ηράκλειο στην... Κίνα με ένα παραμύθι!

Το Καμάρι της Κρήτης!


Ακολουθεί το καταπληκτικό άρθρο του Νικόλα Σμυρνάκη, το οποίο περιέχει όλες τις ιδέες που παρουσίασε ο Νικόλας στη συνάντηση με συνοδεία σχετικής βιβλιογραφίας. Πραγματικά μια μοναδική εργασία για το παιδί και το βιβλίο, παραδοσιακό και ψηφιακό.

Παρουσίαση με θέμα «Το παιδί και το βιβλίο. Ο ρόλος της τεχνολογίας στη σχέση αυτή»


Θεματικές ενότητες:

Τι μπορεί να προσφέρει ένα βιβλίο σε ένα παιδί και γιατί είναι σημαντικό;

Τι είδους βιβλία επιλέγουμε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού; 

Πώς θα αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο; 

Τεχνολογία και βιβλίο: 

- Γιατί e-books; 
- Δυνατότητες – Πρωτοτυπίες της ψηφιακής λογοτεχνίας 
- Παραδείγματα ψηφιακών δημιουργημάτων που μπορούν να προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία ανάγνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ