22 Απρ 2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μια εκπληκτικά διαφωτιστική συζήτηση σε ένα χαλαρό Σαββατιάτικο απόγευμα (συγκεκριμένα, στις 21 Απριλίου) είχε μια παρέα φίλων του βιβλίου στο χώρο του νέου κτηρίου του σχολείου μας με δυο πολύ δραστήριους και δημιουργικούς συγγραφείς, τον Γιάννη Φαρσάρη και τον Νικόλα Σμυρνάκη.

Βασικό θέμα ήταν το ηλεκτρονικό βιβλίο, η δημιουργία και εξέλιξή του, καθώς και οι τρόποι ανάγνωσής του. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα αναφέρθηκαν κατά τη συνάντηση αυτή στις λεζάντες των φωτογραφιών που ακολουθούν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και οι πιο εξοικειωμένοι της παρέας με την τεχνολογία είχαν πολλά να μάθουν από τους δυο ομιλητές, οι οποίοι είχαν τόσο ενδιαφέρουσες γνώσεις να μεταδώσουν ώστε οι τέσσερις ώρες που πέρασαν δεν έγιναν αντιληπτές από κανένα παρευρισκόμενο! Οι εντυπώσεις, δε, του κοινού ήταν μόνο θετικές, αφού ακόμα και μια -πρωτύτερα επιφυλακτική- μαμά αποφάσισε να προσπαθήσει να στρέψει την κόρη της προς το βιβλίο αγοράζοντάς της έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Γιάννη και τον Νικόλα για την παρουσία τους στη συνάντηση αυτή και περιμένουμε με παιδική ανυπομονησία για την επόμενη!

Μπορείτε να βρείτε όλες τις φωτογραφίες με τις λεζάντες και εδώ.

Μια σύντομη αναφορά σε σχετικές ιστοσελίδες:


Στον διαδικτυακό αυτό χώρο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Φαρσάρη θα βρείτε:

 * Όλα τα βιβλία που περιέχονται στον κατάλογο της Ανοικτής Βιβλιοθήκης διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο Διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους. Τα έργα της ενότητας Κλασική Λογοτεχνία είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων.


Για την ιστοσελίδα αυτή, μας μιλάει πολύ εύστοχα ο ίδιος ο Νικόλας:

Μέχρι και σήμερα καταδιώκομαι από έναν τύπο που αυτοαποκαλείται "ο άνθρωπος στο ΝηΣί", ο οποίος συχνά γράφει αντί για μένα. Συστήνεται και ως Άλλος ή Σκιά (όχι πολύ υπάκουη - για σκιά πάντα).
http://www.facebook.com/man.of.island
Μοιραζόμαστε τον διαδικτυακό χώρο -όχι πάντα αναίμακτα-

3) www.eanagnostis.gr: Ένα blog για τους e-readers και τα e-books

4) Συνέντευξη του Γιάννη Φαρσάρη στο Protagon.gr για το ηλεκτρονικό μυθιστόρημα.

5) Συλλογή με Αγγλικά ebooks και audio books διαθέσιμα στο Διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces