6 Φεβ 2012

ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ 'ΛΕΞΩΤΙΚΑ'

Υπάρχει κάτι πιο δυνατό, χρήσιμο και ζωντανό που μπορεί να μεταδώσει ο γονέας στο παιδί από την αγάπη για το βιβλίο και τη μάθηση; Για να αγαπήσει, λοιπόν, το παιδί την ξένη λογοτεχνία που εμείς εδώ προσπαθούμε να εισάγουμε, πρέπει πρώτα να εξοικειωθεί με την ελληνική. Ορίστε πού μπορεί να γίνει η αρχή:

Η Λέσχη Ανάγνωσης αποτελεί μία μόνιμη εκπαιδευτική δράση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Την σχολική χρονιά 2011-2012, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ., οργανώνει σε μηνιαία συχνότητα, μία λέσχη για την Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού με σκοπό την ανάγνωση, την συζήτηση και την υλοποίηση πολυποίκιλων δραστηριοτήτων πάνω σε επιλεγμένα βιβλία.

Στόχος μας, μέσα από αυτή την δραστηριότητα είναι η καλλιέργεια από την παιδική ήδη ηλικία μιας δημιουργικής σχέσης με το διάβασμα, προκειμένου να προωθηθεί η φιλαναγνωσία με ευχάριστο και ευρηματικό τρόπο. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε η συνήθεια της ανάγνωσης να γίνεται μέρος της καθημερινότητας των παιδιών, προκειμένου να διατηρηθεί η στενή επαφή με το διάβασμα και επομένως μεγαλώνοντας να θεωρήσουν αυτονόητη και προσωπική επιλογή την συντροφιά του βιβλίου.

Συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης είναι η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών δράσεων του Ι.Μ.Κ., Φανή Καμπάνη, με την καθοδήγηση της οποίας τα παιδιά διαβάζουν επιλεγμένα βιβλία της ελληνικής και παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και κατόπιν εκφράζονται δημιουργικά μέσα από ποικίλες δραστηριότητες όπως θέατρο, συγγραφή, εκφραστική ανάγνωση, εικαστικές δημιουργίες.

 Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την αποκλειστική χορηγία του βιβλιοπωλείου Δοκιμάκης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Λέσχης Ανάγνωσης του Μουσείου και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο διαδίκτυο (www.historical-museum.gr) ή να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ. στα τηλέφωνα 2810 283219 και 288708, μεταξύ 09.00-17.00 Δευτέρα έως Παρασκευή.

(Οι πληροφορίες βρέθηκαν στη σελίδα της λέσχης στο Facebook.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces