30 Ιαν 2012

ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: WIKI!

Wikispaces

Ακίνητος!

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι καινούριοι συγγραφείς wiki της C' Class, οι οποίοι είναι και 'κατάσκοποι' ταυτοχρόνως! 

Δημιουργήσαμε τελευταία ένα wiki (ένα άλλο είδος ιστολογίου, με απλά λόγια) ώστε να διαβάσουμε την ιστορία του Sherlock Holmes που μας πρότειναν οι φίλοι μας δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τη Γαλλία και να παράγουμε εργασίες σχετικά με αυτή αποκλειστικά στο Διαδίκτυο! Οι μαθητές αποδείχθηκαν απίστευτα δημιουργικοί, αφού όχι μόνο συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν εργασίες ανά ζεύγη, αλλά άφησαν επίσης τα σχόλιά τους επάνω στο wiki

Πλέον βρισκόμαστε σε αναμονή του τελικού σταδίου του διαγωνισμού ανάγνωσης, μιας και στο πλαίσιο αυτού έγιναν όλα τα παραπάνω, το οποίο θα συμπεριλάβει τη λύση των ασκήσεων σχετικά με την ιστορία που θα μας στείλουν οι Γάλλοι μαθητές. Η μαθητική ομάδα, είτε στη Γαλλία είτε στην Ελλάδα, με τις περισσότερες σωστές απαντήσεις θα κερδίσει! (Δείτε εδώ την αφίσα για την νίκη της ομάδας μας στο πρώτο διαγωνισμό ανάγνωσης με τρία Γαλλικά σχολεία.)

Η περιγραφή της αγαπημένης σκηνής του Βαγγέλη από την ιστορία.
Δείτε άλλες παρόμοιες εργασίες εδώ.

Και μια φωτογραφία που δεν σχετίζεται με το παραπάνω θέμα,
αλλά σημαίνει πολλά: Mαθητές της B' Class μας στέλνουν το
μήνυμα ότι πρέπει να χαμογελάμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces