5 Δεκ 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ

Δίνοντας πάντα μεγάλη έμφαση στη μητρική γλώσσα και τις ρίζες της, σε αυτή την ανάρτηση αναφέρουμε δυο ιστοσελίδες από ανθρώπους που αγαπάνε πραγματικά το όμορφο νησί μας, την Κρήτη και συστηματικά προβάλλουν τον αληθινό της χαρακτήρα στο Διαδίκτυο.

Είμαι απ' την Κρήτη. Απ ' το νησί που δεν γερνά , δέ γέρνει ,και σκλαβωμένο, ασκλάβωτο πάντα 'ναι , για να δίνει μαθήματα λευτεριάς (Κωστής Παλαμάς).

Δανειζόμαστε την εισαγωγή από το ιστολόγιο του Sofos Crete για να προτείνουμε την ανάγνωση των αναρτήσεών του, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν από φωτογραφίες και περιγραφές διαφόρων μερών του νησιού μέχρι και τοπικά νέα.

Μερικές αξιοσημείωτες ομάδες κειμένων στο παραπάνω ιστολόγιο είναι:

Αφιέρωμα στην Κρήτη

Παραλίες της Κρήτης

Προσωπικότητες της Κρήτης

'Eνα ακόμα εντυπωσιακό site για εκείνους που επιδίδονται σε ποδηλασία ορεινών διαδρομών, αλλά και για εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν τις κρυμμένες ομορφιές του νησιού είναι το cyclingcreta.gr. Εκεί θα βρείτε όχι μόνο τα πάντα για το ποδήλατο, αλλά και πληροφορίες για την Κρήτη που χρειάζονται οι ποδηλάτες (π.χ. πρόγνωση καιρού, διαμονή, απαραίτητος ρουχισμός, κτλ.). Εντύπωση προκαλούν, επίσης, οι διαδραστικοί χάρτες βουνού, ασφάλτου και trekking.

Όμορφες πρωτοβουλίες από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη. Καλή συνέχεια στις αναζητήσεις τους ευχόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces