18 Νοε 2011

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ!

Ο δεύτερος 'γύρος' αποστολής emails ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Οι μαθητές των τάξεων Β' Class μέχρι και E' Class διάβασαν πληροφορίες για τις πόλεις των Γάλλων φίλων τους και έπειτα παρουσίασαν τη δική τους. Το να βλέπουμε τους μαθητές να γράφουν και να ανταλλάσουν πληροφορίες με άνεση, να αξιοποιούν τη περιέργειά τους και να μαθαίνουν για το κόσμο γύρω τους πραγματικά μας γέμισε με χαρά και ικανοποίηση!

Ένα δείγμα αυτής της επικοινωνίας θα βρείτε εδώ:
E-PAL PROJECT: STUDENTS' PRESENTATION OF THEIR TOWN

Μια ακόμα δραστηριότητα στην οποία προσκληθήκαν να συμμετέχουν οι μαθητές της E' Class από τους διαδικτυακούς συμμαθητές τους είναι ο διαγωνισμός ανάγνωσης της ιστορίας A Christmas Carol του Καρόλου Ντίκενς και η προετοιμασία ασκήσεων σχετικά με αυτή από τους ίδιους τους μαθητές ανά ομάδες. Η καλύτερη ομάδα ανάμεσα στις δυο χώρες θα κερδίσει ένα βραβείο- έκπληξη!

Οι μαθητές μπορούν να ακούσουν την ηχογράφηση της ιστορίας καθώς τη διαβάζουν στο σπίτι κάνοντας κλικ σε αυτό τον σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει στην ειδική σελίδα μας για podcasts.

Οι Γάλλοι φίλοι μας σε μια φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces