12 Νοε 2011

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Κατ' αρχάς, ευχαριστούμε πολύ το clubEFL και συγκεκριμένα τον κ. Δημήτρη Αϊβάζογλου για τις διασκεδαστικές δραστηριότητες λεξιλογίου που προσφέρει γενναιόδωρα στους μαθητές μας! Η πρώτη δοκιμή θα γίνει σύντομα στο εργαστήριο υπολογιστών του σχολείου μας με μαθητές πολλών τμημάτων.

Οι μαθητές, επίσης, αυτή την εβδομάδα θα απαντήσουν στα emails των Γάλλων φίλων τους στα Αγγλικά και θα ηχογραφήσουν μερικές πληροφορίες για τον εαυτό τους σε ένα ιδιωτικό γκρουπ στον ιστοχώρο VoxoPop. Το γκρουπ είναι δημιουργημένο από εμάς ειδικά για αυτό το σκοπό και σε αυτό θα έχουν πρόσβαση μόνο οι γονείς, οι μαθητές μας και οι Γάλλοι συνομήλικοί τους, λόγω της ιδιωτικότητας των πληροφοριών.

Ανάλογες ηχογραφήσεις έχουν στείλει επανειλημμένως οι διαδικτυακοί μας φίλοι στα emails τους, από τις οποίες δημοσιεύσαμε μια μόνο στη σελίδα μας 'Markaki Podcasts' για να σας δώσουμε μια μικρή γεύση της χαράς και της διαφορετικότητας της όλης εμπειρίας.

Τελικά υπάρχει καλύτερος τρόπος εξάσκησης για τους μικρούς μαθητές από τη παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου στη ξένη γλώσσα για μια περίσταση αληθινής επικοινωνίας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces