6 Νοε 2011

ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ

‎Πολύ χρήσιμες οι ξένες γλώσσες, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα υπόβαθρο στο οποίο η γνώση αυτή θα στηριχθεί και θα παγιωθεί. Στο πλαίσιο αυτό ανήκει και η γνώση της ιστορίας του τόπου μας, στην οποία αποσκοπεί η παρακάτω ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία: 


1η Επίσκεψη και Ξενάγηση στην Κνωσό. Τα μέλη του Συμβουλίου της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και η Πρόεδρος κ. Ελένη Κλειδά, σας προσκαλούν στις ξεναγήσεις που θα γίνουν από το Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Η πρώτη ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Σημείο συνάντησης και εκκίνησης θα είναι ο προαύλιος χώρος της Κνωσού στις 11.00 π.μ.

Η ξενάγηση που θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και πραγματοποιείται εθελοντικά από την ξεναγό κ. Ειρήνη Αθανασίου.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι οι πολίτες του Ηρακλείου να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον λαμπρό Μινωικό Πολιτισμό, που αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη του πολιτισμού της κλασσικής Ελλάδας, αλλά και του σύγχρονου Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Καλούμε τους πολίτες, που ενδιαφέρονται, να δηλώσουν οπωσδήποτε συμμετοχή στα τηλέφωνα 2810 390 108 και 2810 390 114 γιατί σε περίπτωση που θα συμμετέχουν πάνω από 45 άτομα, θα χρειαστούμε και την εθελοντική προσφορά δεύτερης ξεναγού.

Η ξενάγηση είναι δωρεάν.(Η είδηση πάρθηκε από το www.nowheraklion.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces