10 Αυγ 2011

ΜΙΚΡΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Από αριστερά: Nick, Anna, Χριστίνα, Νάσσια και Σωτηρία.

Πρώτο υπέροχο νέο: η τωρινή φίλη και πρώην καθηγήτρια στο σχολείο μας, Barbara Goodison, επισκέπτηκε το σχολείο μας μαζί με τα παιδιά της, Nick και Anna, ερχόμενοι από την μακρινή Νέα Ζηλανδία. Η χαρά που ένιωσαν τα κορίτσια της D' Class είναι απερίγραπτη, καθώς τα παιδιά μίλησαν στα Αγγλικά για τις δυο χώρες, αντάλλαξαν προσωπικές πληροφορίες και συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία στα Αγγλικά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Μια ακόμα επίσκεψη που μας έδωσε μεγάλη χαρά ήταν αυτή της Σωτηρίας, η οποία είναι η αγαπημένη αναγνώστρια του ιστολογίου των μαθητριών! Η συζήτηση έγινε μια ακόμα φορά στα Αγγλικά και αφορούσε τα ενδιαφέροντα των συνομιλητριών. Μια από τις μικρές bloggers, η Νάσσια, έχει ήδη καταγράψει τις εντυπώσεις της από αυτές τις συναντήσεις στο προανεφερθέν ιστολόγιο του τμήματος.

Η Anna μας εξηγεί πώς μοιάζει ένα kiwi, σύνηθες πουλί της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Nick ζωγραφίζει ένα γήπεδο cricket, παιχνίδι που συνιθίζεται στην Αγγλία,
αλλά και Νέα Ζηλανδία και εξηγεί τους κανόνες του παιχνιδιού.


Βιβλία για τη θαλάσσια ζωή, δώρο από αγαπημένη μας ενήλικη μαθήτρια που εργάζεται στο ενυδρείο της Κρήτης. Μια θαυμάσια προσθήκη στη βιβλιοθήκη του σχολείου!Η Μαρίνα μαζί με δυο άλλους μικρούς μαθητές, την Ιφιγένεια και τον Μανώλη, πήρε ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό δωράκι από εμάς: ένα CD με τα τραγούδια της Patricia Johnston ειδικά για παιδιά που μαθαίνουν Αγγλικά. Ευχαριστούμε την Patricia για το σημείωμα και τις ευχές που έγραψε ξεχωριστά για το κάθε παιδί! Μπορείτε να ακούσετε μια σύντομη ηχογράφηση του Μανώλη και της Ιφιγένειας, όπου επαναλαμβάνουν βασικές εκφράσεις του τραγουδιού με πολλή χαρά και κέφι, στη σελίδα με όλα τα podcasts των μαθητών μας.


Η όμορφη κάρτα της Σωτηρίας, φίλης, μαθήτριας, καθηγήτριας και blogger.
Χαρήκαμε ιδιαίτερα που η κάρτα γράφτηκε στα Αγγλικά!

Συγκινητικό μήνυμα από τον αγαπημένο μας Στέλιο, μαθητή του B' Junior πλέον,
στο οποίο μας επιστρέφει μερικά εκατομμύρια βαθμούς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces