30 Ιουλ 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ iTDi

Για εκείνους που αναρωτιούνται τι σημαίνει ο παραπάνω τίτλος, διευκρινίζουμε ότι η ομάδα αυτή σχετίζεται με το Διεθνές Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Καθηγητών (International Teacher Development Institute -iTDi), το οποίο έχει δημιουργηθεί από πολλούς γνωστούς παγκοσμίως  καθηγητές, bloggers, συγγραφείς βιβλίων και εκπαιδευτές καθηγητών με στόχο τη δημιουργία μαθημάτων στο διαδίκτυο για καθηγητές Αγγλικών που επιθυμούν να ενισχύσουν τη γλώσσα, τις μεθόδους και τη τεχνολογία που χρησιμοποιούν στη τάξη.

Τα μαθήματα αυτά θα ξεκινήσουν επισήμως τον Σεπτέμβρη, οπότε οι δυο βασικοί υπεύθυνοι του προγράμματος, η Barbara-Hoskins Sakamoto και ο Chuck Sandy, μας προσκάλεσαν να συμμετάσχουμε στη διαμόρφωση του υλικού που θα δοθεί στους συμμετέχοντες καθηγητές. Καθήκον μας, λοιπόν, είναι να λαμβάνουμε μέρος σε πολλές διαδικτυακές συζητήσεις με τους υπόλοιπους καθηγητές που αξιολογούν το υλικό, να προσφέρουμε ιδέες και να μοιραζόμαστε εμπειρίες από τις τάξεις μας.

Η πρόσκληση μας τίμησε ιδιαιτέρως, αφού οι αξιολογητές- καθηγητές ανήκουν κυριολεκτικά στην παγκόσμια 'αφρόκρεμα' της εκπαίδευσης. Μπορείτε να δείτε τα ονόματα μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό εδώ

Και μόνο η δημιουργικότητα και γνώσεις των συγκεκριμένων καθηγητών καθιστά την ευκαιρία συζήτησης μαζί τους μοναδική. Οι διαδικτυακές συνομιλίες είναι διαφωτιστικές και μας έχουν δώσει ήδη πολλή έμπνευση για τις δραστηριότητες του χειμώνα!

Θα βρείτε αρκετά από τα κείμενα που έχουμε γράψει στα πλαίσια αυτού του project στη ξενόγλωσση σελίδα μας, η οποία, με αλλαγμένο πλέον τίτλο (Teaching and Learning English), δεν έχει αποκτήσει μόνο αναγνώστες- μαθητές, αλλά και καθηγητές. Τα κείμενά μας αφορούν πολλές πλευρές της μάθησης και περιέχουν παραδείγματα εφαρμογής διαφόρων μεθόδων στα τμήματα του σχολείου μας.

Τα κείμενα αυτά υπάρχουν κατηγοριοποιημένα και στην ιστοσελίδα του iTDi.

Θα διαβάσετε πληροφορίες για το Ινστιτούτο και τους λόγους ίδρυσής του στα Αγγλικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ