27 Ιουν 2011

E-PAL PROJECT: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ


Η φωτογραφία που μας έστειλε η Γαλλίδα καθηγήτρια Αγγλικών, Aniella Lebeau, όπου φαίνονται πολλοί από τους μαθητές της με τους οποίους αλληλογραφούσαμε ηλεκτρονικά όλη τη χρονιά που μόλις τελείωσε. Θα διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το ιστολόγιο, ενώ στη Σελίδα των Μαθητών θα βρείτε δείγματα γραφής και εργασιών που προέκυψαν από αυτή την επικοινωνία.

Επίσης, η παραγωγός Αγγλικών τραγουδιών για παιδιά, Patricia Johnston, μας έκανε την τιμή να αναφερθεί στην διαδικτυακή επικοινωνία των μαθητών μας, γράφοντας θετικά σχόλια και δημοσιεύοντας φωτογραφίες των παιδιών στο ενημερωτικό δελτίο που στέλνει τακτικά σε χιλιάδες αναγνώστες της σελίδας της ανά τον κόσμο.

Δεξιά βλέπετε το άρθρο της Patricia στα Γαλλικά και εδώ θα βρείτε τη γραπτή συνέντευξη που της έδωσαν όλοι οι συμμετέχοντες (συμπεριλαμβάνοντας τα δικά μας τμήματα B' Junior μέχρι και B' Class) μαζί με δημοσιευμένες φωτογραφίες τους.

Υπάρχουν και φωτογραφίες A' Junior μαθητών αν και αυτοί αντάλλαξαν λιγότερα γραπτά κείμενα σε σχέση με τους μεγαλύτερους μαθητές λόγω χαμηλότερου επιπέδου. Μεγαλώνοντας, θα πολλαπλασιαστούν και τα emails τους προς τους Γάλλους φίλους τους!

Ευχαριστούμε πολύ την Patricia και την Aniella για αυτή τη μοναδική μαθησιακή και διδακτική εμπειρία που μας προσέφεραν! Του χρόνου μας περιμένουν ακόμα περισσότερες ανάλογες περιπέτειες!

(Μπορείτε να διαβάσετε την Αγγλική εκδοχή αυτής της ανάρτησης στη Σελίδα των Μαθητών.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces