28 Μαρ 2011

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την εβδομάδα που πέρασε, αφού ήταν γεμάτη με γόνιμες συζητήσεις, ανάγνωση αλλά και γραφή της δικής μας ποίησης!

Με λίγη προετοιμασία και δημιουργική διάθεση...


.... δημιουργήσαμε ποιήματα σχετικά με τα θέματα υπό συζήτηση μέσα στη τάξη για να θυμόμαστε πόσο ευεργετική είναι η ποίηση στην ανθρώπινη ψυχή.
Δείτε ειδικότερα τις σημειώσεις που κράτησαν μαθητές της C' Class, αφού διάβασαν ποιήματα που διδάσκονται σε πανεπιστημιακό επίπεδο! Αυτό ήταν η περίτρανη απόδειξη ότι η ποίηση μπορεί να είναι προσιτή από όλους, αποκτώντας ξεχωριστό νοήμα ανάλογα με τον αναγνώστη και ταξιδεύοντάς τον σε άλλες θάλασσες κάθε φορά.

Κάντε κλικ για να διαβάσετε τις σημειώσεις.

Επίσης, δείτε την αντίστοιχη ανάρτηση στη σελίδα των μαθητών και διαβάστε το ποίημα που αναλύσαμε με τους ενήλικους μαθητές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces