25 Ιαν 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (από το heraklion.gr)


«Αυτό-σχεδιάζουμε» - Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ζωγραφικής

διεξαγωγή
Ημερ/νίες29/01/2011 - 29/01/2011 11:00
ΤοποθεσίαΙστορικό Μουσείο
Σοφοκλή Βενιζέλου 27
Ηράκλειο
Είσοδος-
Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων που οργανώνονται από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, με αφορμή την έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη «Ο Βασιλιάς είναι Γυμνός», θα δοθούν στο ΙΜΚ δυο εκπαιδευτικά εργαστήρια ζωγραφικής με τίτλο «Αυτό-σχεδιάζουμε» από την εικαστικό Δανάη Σύρρου, το Σάββατο 29/1/2011 ώρα 11.00 π.μ και το Σάββατο 12/2/2011 ώρα 11.00.
Μέσα από το εργαστήριο, αυτό οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τα κινήματα της μοντέρνας τέχνης και της αφαίρεσης, δημιουργώντας και εξερευνώντας το χρώμα, τη μορφή, το ζωγραφικό τοπίο με τις τεχνικές και τις εκφράσεις του αφηρημένου εξπρεσιονισμού.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και η διάρκειά του προβλέπεται στις δύο ώρες. Δεδομένου ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ. στα τηλέφωνα 2810 283219 και 288708(εσωτ: 106) μεταξύ 12.00-14.00 Δευτέρα έως Παρασκευή. Πληροφορίες: Φανή Καμπάνη.

Θεατρική Παράσταση 'Με δύναμη από την Κηφισιά'

διεξαγωγή
Ημερ/νίες30/01/2011 - 30/01/2011 20:00
ΤοποθεσίαΘεατρικός Σταθμός
Παραλιακή Λεωφόρος
Ηράκλειο
Είσοδος5 ευρώ
Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου "Ν. Καζαντζάκης" με την πολύχρονη εμπειρία του και με οδηγό στη σκηνοθεσία τον Πέτρο Μαυροματίδη παρουσιάζουν για άλλη μία φορά το έργο "Με δύναμη από την Κηφισιά" που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από το ηρακλειώτικο κοινό την Κυριακή 30/1/2011 και ώρα 8μμ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.
Μέσα από την καθημερινότητα τεσσάρων γυναικών, που σφραγίζεται από την καταλυτική απουσία του άνδρα και μέσα από τις κωμικοτραγικές καταστάσεις και τον ξεκαρδιστικό διάλογο, οι συγγραφείς μας μιλούν για τις σχέσεις των δύο φύλλων, τον έρωτα, την απομόνωση της σύγχρονης ζωής και τη σχιζοφρένεια της καθημερινότητάς μας.
Τα μέλη της θεατρικής ομάδας ευγενικά προσφέρουν τα έσοδα της παράστασης για την ενίσχυση του συλλόγου "Ευ Ζω με τον καρκίνο" και η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 5 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces