14 Ιαν 2011

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΙ...ΓΑΛΛΙΚΑ ΝΕΑ!


Παραπάνω βλέπετε το βίντεο που φτιάξαμε πέρυσι για να ευχαριστήσουμε την Patricia Johnston για τα τραγούδια που μας έστειλε, αλλά όπως η ίδια το δημοσίευσε στο ιστολόγιό της, έχοντας προσθέσει τίτλους και έχοντας βελτιώσει τον ήχο. 

Επίσης, η Patricia μας σύστησε την πολύ συνεργάσιμη καθηγήτρια Αγγλικών στη Γαλλία, Aniella Lebeau, της οποίας οι 11χρονοι μαθητές σύντομα θα αλληλογραφούν στα Αγγλικά με τους δικούς μας, ανταλλάζοντας νέα και άλλες πληροφορίες σχετικά με τη χώρα και τρόπο ζωής του κάθε παιδιού. Επομένως, οι μαθητές και στα δυο σημεία του κόσμου θα εξασκήσουν την ξένη γλώσσα, ενώ παράλληλα θα μάθουν να αποδέχονται και να ενδιαφέρονται για τη διαφορετικότητα. Μέχρι να δημοσιεύσουμε δείγματα της δουλειάς μας, μπορείτε να κάνετε μια επίσκεψη στο πολύ οργανωμένο ιστολόγιο της Aniella με θέματα από τα μαθήματά της.

Οι άλλες διαδικτυακές περιπέτειες του σχολείου μας περιλαμβάνουν τις καινούριες αναρτήσεις ενηλίκων μαθητών στα ιστολόγιά τους με λίστες λέξεων ή περιλήψεις βιβλίων που δανείζονται από τη σχολική βιβλιοθήκη:

Τα παραπάνω δεν αποτελούν όλη την ηλεκτρονική μας δράση, καθώς η νέα μας μαθήτρια Proficiency και καθηγήτρια Γαλλικών, Σωτηρία Κρητικοπούλου, δημιούργησε το δικό της Αγγλικό ιστολόγιο με τίτλο 'Sotiria's learning Journey', προκαλώντας και εμάς να ξεκινήσουμε ιστολόγιο στα  Γαλλικά για την εξάσκηση μιας επιπλέον ξένης γλώσσας! Το Γαλλικό μας blog λέγεται 'Vivre La Vie', όπου τα σχόλια όλων των μαθητών και καθηγητών Γαλλικής γλώσσας είναι πάντα ευπρόσδεκτα. 

Μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια του συναρπαστικού ταξιδιού μας στο απέραντο Διαδίκτυο, στοχεύοντας πάντα στην ασφαλή εξερεύνησή του, στην απόκτηση νέων φίλων και, φυσικά, στη βελτίωση των ικανοτήτων των μαθητών όχι μόνο στην Αγγλική γλώσσα, αλλά και στη μητρική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces