12 Ιαν 2011

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ATENISTAS, ΟΙ MINOISTAS!

Η οργάνωση που τόσο χρειαζόταν το Ηράκλειό μας! Το site της  με αρκετές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις είναι minoistas.blogspot.com. Αν είστε χρήστες του Facebook, λάβετε μέρος στο γκρουπ τους κάνοντας κλικ εδώ. Οι πληροφορίες που διαβάζουμε εκεί είναι οι εξής:

Οι Minoistas είναι μία ομάδα δράσης και αποτελείται από ευαισθητοποιημένους ανθρώπους που αγαπούν το Ηράκλειο και έχουν σαν στόχο τον συντονισμό δραστηριοτήτων που θα επιτρέψει ένα ουσιαστικό αισθητικό και περιβαλλοντικό λίφτινγκ του Ηρακλείου.

Ο σημαντικότερος σκοπός όλου αυτού του ταξιδιού, πέρα από την ηθική ικανοποίηση που συναθροίζουμε μέσα μας κάθε φορά, που έστω προσωρινά καθαρίζεται κάποιος χώρος στην πόλη, είναι το παράδειγμα. Είναι αυτοί που κοντοστέκονται δίπλα μας και καλλιεργούνται μέσα τους ιδέες που μπορεί (και μακάρι), να αλλάξουν την επόμενη γενιά, και να την καταστήσουν πιο ανθρώπινη.

Όσοι πετάνε σκουπίδια κ.λ.π. επειδή απλά δε δίνουν δεκάρα για την πόλη, δεν θα αλλάξουν ποτέ. Η ελπίδα είναι να γίνουν δακτυλοδεικτούμενοι. Μειοψηφία.

Όσο αναπτύσσονται βέβαια τέτοιες πρωτοβουλίες σαν την δική μας, τόση λάσπη θα πετάνε οι κριτικοί του καναπέ.Γιατί είναι πλέον στο DNA τους να ψάχνουν υπόγειες υποκινήσεις διεφθαρμένων.Απλά ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ.

Η κριτική του καναπέ ας μείνει αναπάντητη. Δίνουμε παράδειγμα σε αυτούς που θέλουν αλλά τους έπαιρνε το ρεύμα γιατί ήταν απεγνωσμένοι. Και αυτό φτάνει.

Διαβάστε επίσης την ανάρτησή μας για τους Atenistas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces