24 Οκτ 2010

FACEBOOK ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ

Το τελευταίο μας διαδικτυακό επίτευγμα: δημιουργήσαμε γκρουπ στο πασίγνωστο site κοινωνικής δικτύωσης Facebook, αλλά περιορισμένης πρόσβασης, μόνο για τους μαθητές του σχολείου μας δηλαδή, για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για διάφορα ενδιαφέροντα άρθρα που προτείνουμε να διαβάσουν, νέες αναρτήσεις στη σελίδα των μαθητών ή σε ομαδικά ιστολόγια τάξεων, κτλ. Επίσης, έχει ιδιωτικό chat για τα μέλη του γκρουπ μόνο.

Όσοι μαθητές δεν έχουν ήδη προστεθεί, ας μας στείλουν παράκληση συμμετοχής πατώντας στη σχετική φράση που βρίσκεται κοντά στο τίτλο. Τα μέλη θα μπορούν να δημοσιεύσουν ο,τιδήποτε σχετικό με την Αγγλική γλώσσα στο τοίχο του γκρουπ στέλνοντας ένα email στη διεύθυνση 


ή πατώντας στη λέξη 'post' κάτω από το τίτλο. Επίσης, θα γίνονται ηλεκτρονικές συζητήσεις μεταξύ των μαθητών, στις οποίες θα μας ενημερώνουν για τις προτιμήσεις τους σχετικά με τις επιπρόσθετες δραστηριότητές μας ή για τις τελικές εκδηλώσεις κάθε τάξης.  

Θα τα λέμε, λοιπόν, με τους μαθητές μας και ηλεκτρονικά! Καλή αρχή και συνέχιση ανταλλαγής πληροφοριών! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces