31 Οκτ 2010

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ HALLOWEEN!

Σήμερα γιορτάζεται το Halloween σε χώρες του εξωτερικού, αλλά εμείς δε χάσαμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για αυτό το ενδιαφέρον ξένο έθιμο, που είναι κυρίως μια μεγάλη παιδική γιορτή! Εκτός από το διαγωνισμό τρομακτικής ιστορίας που διοργανώσαμε στο σχολείο μας (αποτελέσματα και νικητές θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα), οι μικρότερες τάξεις έπαιξαν παιχνίδια, είδαν βίντεο και άκουσαν τραγούδια, τα οποία έχουμε συγκεντρώσει σε μια λίστα στο wiki του σχολείου

Οι πιο προχωρημένες τάξεις δημιούργησαν ηλεκτρονικές αφίσες (τα λεγόμενα glogs), στις οποίες έγραψαν την ιστορία τους για το Halloween και τοποθέτησαν εικόνες και βίντεο σύμφωνα με το πνεύμα της ημέρας. Επίσης, μερικοί από τους μεγαλύτερους μαθητές δημιούργησαν ταινίες με διαλόγους και χαρακτήρες που διάλεξαν οι ίδιοι. Θα βρείτε όλους τους σχετικούς συνδέσμους εδώ.    

Σημείωση: Φράσεις και ιδέες για την ιστορία που θα γράψουν οι μαθητές για το διαγωνισμό του σχολείου έχουν αναρτηθεί στη Σελίδα των Μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces