16 Οκτ 2010

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ

Εκτός από τη χρήση βιβλίων, των οποίων τα κεφάλαια αξιοποιούνται μέχρι και το τελευταίο, οι μαθητές κάθε χρόνο διδάσκονται με μια ποικιλία δραστηριοτήτων, διαδικτυακών και μη. Αποφασίσαμε φέτος να διαχωρίσουμε τις επιπρόσθετες δραστηριότητες σε ενότητες και να ορίσουμε ότι κάθε μήνα δυο δραστηριότητες (από τις δυο ενότητες που θα επιλέγουμε) θα συνοδεύουν τη διδασκαλία των βιβλίων για τις τάξεις όλων των επιπέδων. Οι ενότητες είναι οι εξής:

Library time:
Περιλαμβάνει την ανάγνωση αποσπασμάτων από γνωστά βιβλία στη βιβλιοθήκη του σχολείου και την ομαδική συζήτησή τους, καθώς και την τήρηση προσωπικών σημειώσεων και αρχείου των αναγνωσθέντων βιβλίων.

Projection room time:
Διαφάνειες, βίντεο και αποσπάσματα γνωστών ταινιών από διαδικτυακά κανάλια προβάλλονται προς ενίσχυση της προφορικής συζήτησης και μετέπειτα γραπτής εξάσκησης στην αίθουσα προβολών. 

Computer room time:
Οι μαθητές πλοηγούνται στο Διαδίκτυο, κάνουν ασκήσεις στις ιστοσελίδες μας, δημιουργούν τα δικά τους ιστολόγια ή εξασκούνται με εκπαιδευτικά CD- Roms στο εργαστήριο υπολογιστών. 

Video time:
Προβάλλονται DVD ή βιντεοκασσέτες με υλικό ανάλογο της ύλης των βιβλίων στην οθόνη που βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο του σχολείου. Διανέμονται σχετικές φωτοτυπίες που ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη παραγωγή γραπτού λόγου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces