6 Οκτ 2010

ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ... ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ!

Κατά το χτεσινό μάθημα του νέου τμήματος Proficiency, συζητήσαμε το θέμα της προκατάληψης, χρησιμοποιώντας σχετικές διαφάνειες και κρατώντας σημειώσεις για όλες τις συσχετιζόμενες έννοιες. Για να υπάρξει μια ποικιλία ερεθισμάτων στα νεαρά μυαλά και επομένως βαθύτερη κατανόηση, είδαμε το YouTube βίντεο και συζητήσαμε το τραγούδι 'One' του συγκροτήματος U2, έπειτα διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο 'The Island' της Victoria Hislop. Θα βρείτε όλα τα παραπάνω σε αυτή την ανάρτηση στη Σελίδα των Μαθητών.     

Τέλος, οι μαθητές έγραψαν σύντομο σχολιασμό σε αποσπάσματα από τα βιβλία 'The Island' και 'Pride and Prejudice' στο ομαδικό ιστολόγιό τους, το οποίο ονόμασαν 'Literature Blog', αφού αποφάσισαν τα περισσότερα κείμενα που δημοσιεύουν να έχουν σχέση με τη λογοτεχνία. Θα βρείτε εδώ τα τελευταία κείμενά τους, τα οποία γράφτηκαν κατά τη διάρκεια του χτεσινού μαθήματος ως μια ευχάριστα διαφορετική εξάσκηση της γραπτής έκφρασης στη ξένη γλώσσα. 

Το ιστολόγιο αυτό έτυχε να επισκεπτεί και ο διαδικτυακός φίλος, Branko Medic, βοηθός καθηγητή Βρετανικής και Αμερικάνικης Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Σερβίας. Με ενθουσιασμό μας έστειλε αυτό το σύνδεσμο με συλλογή έργων κλασικής λογοτεχνίας για δωρεάν χρήση από τους μαθητές. Το επόμενο βήμα θα είναι η εύρεση φοιτητών από το Πανεπιστήμιο για ανταλλαγή σχολίων στο ιστολόγιο των μαθητών μας σε σχέση με τα βιβλία που διαβάζουν. 

Συμπεριλάβαμε τον παραπάνω σύνδεσμο μαζί με άλλους που θα βοηθήσουν τους μαθητές να εξασκηθούν στην ανάγνωση αυθεντικών Αγγλικών κειμένων σε αυτή τη σελίδα μας.

2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces