28 Αυγ 2010

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ PRE-JUNIOR

Revising colours and numbers

Παιχνίδι τύχης: Οι μαθητές ρίχνουν τα ζάρια (κάποια από αυτά είναι φτιαγμένα από εμάς), τα οποία σταματούν στη κάρτα κάποιου χρώματος. Τότε, οι μικροί 'διαγωνιζόμενοι' πρέπει να προφέρουν τη σωστή λέξη για το χρώμα και τον αριθμό πάνω στο ζάρι για να κερδίσουν το εντυπωσιακό έπαθλο των 100.000 βαθμών! Άλλωστε, η μάθηση και το παιχνίδι είναι αλληλένδετα σε όλα τα μαθήματα των τμημάτων Junior. 


Family words and numbers: memory game

Παιχνίδι μνήμης με τους 5χρονους μαθητές: Αφού οι μαθητές μάθουν τις λέξεις για την οικογένεια και τους αριθμούς,  γυρίζουν ανάποδα τις κάρτες και προσπαθούν να θυμηθούν ποιο νούμερο αντιστοιχεί σε κάθε μέλος της οικογένειας, σχηματίζοντας απλές προτάσεις, όπως: Brother is number one. Η αίσθηση των σφουγγαρένιων αριθμών σε συνδυασμό με την αγωνία μέχρι την εξακρίβωση της απάντησης διασκεδάζουν τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι εμπεδώνουν το βασικό λεξιλόγιο μέσα από το παιχνίδι.

Υπάρχει αντίστοιχη ανάρτηση στη σελίδα των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces