28 Αυγ 2010

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Ο τίτλος εκφράζει ακριβώς αυτό που καταφέρνουν οι μαθητές των προχωρημένων τμημάτων μας με το να διατηρούν το δικό τους ομαδικό ιστολόγιο. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως, οι μαθητές εξασκούν όχι μόνο την ικανότητα γραπτού λόγου στα Αγγλικά, αλλά και την επικοινωνιακή, αφού συναναστρέφονται άμεσα με συνομιλήκους από όλο το κόσμο. 

Έτσι συνέβη και κατά την ανταλλαγή σχολίων στα μαθητικά ιστολόγια με μαθητές από τη Βραζιλία. Κατόπιν συνεννόησης με τον δραστήριο καθηγητή τους, Henrick Oprea, υπήρξαν εποικοδομητικές γραπτές συζητήσεις μεταξύ των νεαρών bloggers του σχολείου στη Βραζιλία και του σχολείου μας. Παραθέτουμε μερικές από τις συνομιλίες τους:Συνεχίζουμε την επικοινωνία με καθηγητές διαφόρων χωρών ώστε να εξασφαλίσουμε ακόμα περισσότερες ωφέλιμες δραστηριότητες τέτοιου είδους για όλους τους μαθητές. Οι παραπάνω συζητήσεις θα συνεχιστούν με αποτέλεσμα την ενδιαφέρουσα επαφή με την Αγγλική γλώσσα, αλλά και με τη διαφορετικότητα.  

Η παραπάνω 'πρόκληση' για blogging αποτελεί συνέχεια της διαδικτυακής μας δράσης. Εδώ θα βρείτε άλλες αναρτήσεις σχετικά με τη μάθηση που επιδιώκουμε μέσω του Διαδικτύου, ενώ εδώ θα διαβάσετε για την επικοινωνία που είχαν οι μικροί μαθητές με την παραγωγό μουσικής για παιδιά, Patricia Johnston.

Οι αναρτήσεις στη 'Σελίδα των Μαθητών' για το project σε συνεργασία με το σχολείο στη Βραζιλία είναι οι ακόλουθες:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces