29 Ιουν 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ GOOGLE

Σελ. 5 από το τεύχος 3 του δωρεάν ηλεκτρονικού περιοδικού του ιστοχώρου Saferinternet.gr


Μάθετε περισσότερα διαβάζοντας προηγούμενη ανάρτησή μας

Πολύ συχνά τα αποτελέσματα μια αναζήτησης στο Διαδίκτυο περιλαμβάνουν ακατάλληλες για τους ανήλικους ιστοσελίδες. Γι αυτό το λόγο, η μηχανή αναζήτησης Google υλοποίησε το φίλτρο SafeSearch, με στόχο να διαχωρίζει τους ιστότοπους που περιλαμβάνουν πορνογραφικό ή σεξουαλικό περιεχόμενο και να τους αποκλείει από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Το SafeSearch εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς διαδικτύου της Google (τα Google domains). Για την ενεργοποίηση του φίλτρου χρειάζεται:

1. να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Google (αν δεν έχετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν, πηγαίνοντας στην διεύθυνση www.gmail.com),

2. να πάτε στην αρχική σελίδα της μηχανής Google, 

3. να πάτε στις «Ρυθμίσεις αναζήτησης / Search settings» (θα το βρείτε επάνω αριστερά, δίπλα στο όνομα του λογαριασμού σας),

4. να επιλέξετε από το «φιλτράρισμα ασφαλούς αναζήτησης / safe search filtering», την επιλογή «Κλείδωμα Ασφαλούς Αναζήτησης LockSafeSearch». Με το κλείδωμα αυτό χρησιμοποιείται η αυστηρή ρύθμιση φιλτραρίσματος και περιορίζεται η δυνατότητα των χρηστών να την αλλάξουν.Έχετε τελειώσει. Αν όλα έχουν πάει καλά, θα δείτε επάνω δεξιά στην οθόνη τις πολύχρωμες μπάλες της Google. Βλέπετε ότι η σελίδα των αποτελεσμάτων με το SafeSearch έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε αμέσως να δείτε εάν το φίλτρο είναι ενεργό ή όχι - ακόμα και από το άλλο άκρο του δωματίου που βρίσκεται ο υπολογιστής. Εάν κάποια στιγμή θέλετε να απενεργοποιήσετε το φίλτρο, επιλέγετε το «Ξεκλείδωμα - Unlock» από την σελίδα των ρυθμίσεων αναζήτησης.

Συμβουλή: Eάν χρησιμοποιείτε περισσότερους από έναν browser στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το φίλτρο σε κάθε έναν από αυτούς. Επίσης, εάν ο υπολογιστής έχει περισσότερες από έναν χρήστες (π.χ. είναι οικογενειακός υπολογιστής και κάθε μέλος της οικογένειας έχει το δικό του προφίλ), τότε πρέπει να ενεργοποιήσετε το φίλτρο για κάθε προφίλ. Εάν θέλετε να επαληθεύσετε οτι το φίλτρο είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε να το κάνετε με την «Επαλήθευση της Ασφαλούς Αναζήτησης» στις ρυθμίσεις. Η επαλήθευση επιβεβαιώνει οτι το φίλτρο είναι ενεργό και και κλειδώνει ξανά τυχόν τομείς που έχουν ξεκλειδωθεί, ενώ επίσης κλειδώνει τυχόν νέους τομείς της Google.

Πηγή: www.google.gr 
(μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα από το Saferinternet.gr)

2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces