27 Μαΐ 2010

ΟΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΦΟΡΟΥ

Παίζοντας με τα λουλούδια

Ένα παιχνίδι που αρέσει πολύ στα μικρά παιδιά και έχει πλάκα κυρίως για τις αλλεπάλληλες λάθος απαντήσεις του, είναι να ξεχωρίζουμε τα λουλούδια με κλειστά μάτια, με μοναδικό βοηθό τη μύτη μας. Ένα ακόμη υπέροχο παιχνίδι, είναι το «ακούω» το λουλούδι μου. Παίζεται σε στιγμές γαλήνης και ανεξήγητης ησυχίας κυρίως μεσημέρια. Πηγαίνουμε κοντά στο αγαπημένο μας λουλούδι ή φυτό, βάζουμε το αυτί μας όσο πιο κοντά του μπορούμε και ακούμε τι έχει να μας «πει». 
 
Θα ξαφνιαστείτε από το τι «λένε» τα λουλούδια στα παιδιά σας. Άλλες φορές λένε, ότι τα παιδιά μας ίσως διστάζουν ή φοβούνται να μας πουν και άλλες πάλι φορές, τις πιο απίθανες και αστείες ιστορίες. Σίγουρα βάζουν τα παιδιά σε μια διαδικασία σκέψης και παραμυθιού που αφήνει πανέμορφες αναμνήσεις. Μια φορά θυμάμαι –μας λέει η Στεφανία Βελδεμίρη- οργανώσαμε γιορτή στο σπίτι στα καλά καθούμενα, γιατί μας το ζήτησε η μανταρινιά μας! Και περάσαμε τέλεια!!! (κι εμείς και η μανταρινιά).
 
Βρείτε και άλλες ιδέες για παιχνίδια με λουλούδια, αλλά κυρίως το πώς θα φτιάξετε μια παπαρουνοπριγκίπισσα με το παιδί σας στη τελευταία ανάρτηση του Κώστα Στοφόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces