9 Απρ 2010

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Παροτρύνουμε όλους τους γονείς και γενικά όσους είναι χρήστες του Διαδικτύου να εγγραφούν για να λαμβάνουν με email το newsletter του διαδικτυακού χώρου SaferInternet.gr έτσι ώστε να ενημερώνονται γρήγορα και εύκολα για τους κινδύνους που κρύβει το Διαδίκτυο και για τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας, ιδίως για τα μικρά παιδιά.

Για τη δωρεάν παραλαβή της ηλεκτρονικής εφημερίδας του ιστοχώρου, στείλτε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση info@sihellas.org με θέμα 'subscribe SI Newsletter'.  Διαφορετικά, επισκεπτείτε το site www.saferinternet.gr και συμπληρώστε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στο κουτάκι που βρίσκεται στη πάνω δεξιά γωνία της σελίδας. 

Εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες παρείχε το τελευταίο newletter που αφορούσε τους εικονικούς κόσμους στο διαδίκτυο και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς σχετικά με αυτό για να προστατέψουν τους μικρότερους χρήστες.

Άλλες πληροφορίες στο site αυτό σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία του χρήστη:
  • Για μικρούς: Μια βόλτα σε ένα εξωτικό νησί όπου, όμως, καραδοκούν και πειρατές- κάτι σαν το Διαδίκτυο, δηλαδή!
  • Για εφήβους: Επιλέγοντας ένα εικονίδιο στη δεξιά πλευρά της σελίδας, θα οδηγηθείτε στον αντίστοιχο τομέα, π.χ. διασκέδαση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η σελίδα που περιέχει επεξηγήσεις για τα blogs και τους τρόπους δημιουργίας τους.
  • Για μεγάλους: Εδώ βρίσκονται πληροφορίες για θέματα που ενδεχομένως προβληματίζουν τους ενήλικους χρήστες, όπως οι online αγορές, η επικοινωνία, ακόμα και ζητήματα εθισμού. Εντύπωση προκαλεί το πόσο ακριβές είναι το παρακάτω απόσπασμα από αυτή τη σελίδα:
Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι τα παιδιά μας είναι οι «ψηφιακοί γηγενείς». Για αυτά το Διαδίκτυο δεν είναι μια νέα τεχνολογία που εμφανίστηκε για να αλλάξει την καθημερινότητά τους, ΕΙΝΑΙ η καθημερινότητά τους. Εμείς, λοιπόν, οι «ψηφιακοί μετανάστες» οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα ώστε να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε και να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του Διαδικτύου.
Τέλος, οι γονείς δε θα έπρεπε να παραλείψουν την προσφερόμενη ενημέρωση για τα Φίλτρα / Εργαλεία Γονεϊκού Ελέγχου, καθώς και τις συμβουλές για το παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces