8 Απρ 2010

Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ


Μόλις λάβαμε τα CD που μας έστειλε ως δώρο η διαδικτυακή φίλη και δημιουργός όμορφων παιδικών Αγγλικών τραγουδιών Patricia Johnston, η οποία φρόντισε επίσης να τα συνοδεύσει με ένα φιλικό σημείωμα προς το σχολείο και τους μαθητές μας, ανάμεσά τους και αυτούς της B' Class που έλαβαν μέρος στο βίντεο του τραγουδιού 'Milkshake Blues' (διαβάστε περισσότερα για αυτό σε προηγούμενη ανάρτησή μας). 

Με αυτό το δώρο της, η Patricia μας δίνει την ευκαιρία για μια ακόμα πιο δημιουργική εκδήλωση στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου σίγουρα οι μαθητές θα κινηθούν στα δικά της μουσικά μονοπάτια για να εμπεδώσουν την προφορά και γραμματική της Αγγλικής γλώσσας μέσα από τον ρυθμό. Άλλωστε, όπως η ίδια η Patricia δηλώνει στους τίτλους των CD της (τα εξώφυλλα μόνο είναι στα Γαλλικά, διότι ζει και συνθέτει μουσική στο Παρίσι), ο στόχος της είναι να μας δώσει τη γλώσσα της σε τραγούδι.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces