20 Φεβ 2010

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου οι υποψήφιοι για το δίπλωμα Proficiency συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα προβολών του σχολείου μας και με τη συνοδεία διαφανειών και βίντεο συζήτησαν τι σημαίνει ανεκτικότητα, καθώς και άλλες αλληλένδετες έννοιες. Ταυτόχρονα, κράτησαν σημειώσεις, εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιό τους και έχοντας ως τελικό στόχο να εντοπίσουν και να καταρρίψουν τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που υποσυνείδητα όλοι 'κουβαλάμε' ως βαρύ φορτίο.

Επιπλέον, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας θύμησης της Αφροαμερικάνικης ιστορίας, οπότε αυτό μας έδωσε την ευκαιρία για μια πρώτη εξοικείωση με τη γεμάτη δυσκολίες πορεία αυτής της φυλής, την οποία μετέπειτα συνδέσαμε με το κεντρικό θέμα της συζήτησης, την ανεκτικότητα και την αναγκαιότητα ύπαρξής της στις μέρες μας. 

Μαθητές και γονείς μπορούν να βρουν τις διαφάνειες και τα τα βίντεο των τραγουδιών που συσχετίσαμε με τη συζήτησή μας στη σελίδα των μαθητών. Οι μαθητές, ειδικότερα, που συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή θα βρουν σε αυτή τη σελίδα την εργασία που ανατέθηκε για το σπίτι προς εμπέδωση όλων των εννοιών.    

Στη σελίδα των μαθητών βρίσκονται, επίσης, εργασίες των τμημάτων Junior όπως ακριβώς τις έφτιαξαν οι μικροί μαθητές, αλλά και σωστά οργανωμένες εκθέσεις από τη B' Class με το αρχικό σχεδιάγραμμα και το τελικό κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces