8 Φεβ 2010

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


 
Με αυτή τη συγκέντρωση στο σχολείο μας, προσφέραμε κι εμείς στην ενημέρωση συμμετέχοντας επίσημα στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (9-2-2010).Για αυτή τη τόσο σημαντική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για σωστή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, διοργανώθηκε συνάντηση γονέων στις νέες εγκαταστάσεις του σχολείου (Λ. Κνωσού 49) και, συγκεκριμένα, στην αίθουσα των υπολογιστών τη Δευτέρα 8-2-10 στις 9.00 μ.μ.

Κατά τη συζήτηση, έμφαση δόθηκε στο ασφαλές ‘σερφάρισμα’ των παιδιών και από τι κανόνες πρέπει να διέπεται αυτό. Επίσης, η πρακτική εφαρμογή της θεωρίας επικεντρώθηκε στο πώς μπορούν οι γονείς να χειρίζονται τα blogs του σχολείου ώστε να παρακολουθούν τη δουλειά του παιδιού τους, να ενημερώνονται με νέες ανακοινώσεις και ενδιαφέροντα διαδικτυακά άρθρα ή να αφήνουν τα σχόλιά τους για οποιοδήποτε θέμα, όλα αυτά με ασφάλεια και προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

5 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ