21 Δεκ 2009

ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ 1 ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΕυχές από το προσωπικό του σχολείου μας

για ζεστά, οικογενειακά Χριστούγεννα

και ακόμα πιο δημιουργικό Νέο Έτος!Καλή πρόοδο στους μαθητές,

πάντα με υγεία!

Εν μέσω της εορταστικής ατμόσφαιρας, όμως, μόλις κοιτάξουμε γύρω μας γινόμαστε μάρτυρες της τραγικά έντονης κλιματικής αλλαγής και της αρνητικής επίδρασης που έχουν οι ενέργειες όλων μας στο πλανήτη. Η παρακάτω γελοιογραφία από το ιστολόγιο του Jeffrey Hill, με την ευκαιρία της Συνόδου του ΟΗΕ στη Κοπεγχάγη, απεικονίζει με επιτυχία τη τωρινή μας κατάσταση και το τι κάνουν για αυτή τα ισχυρά κράτη.Άσχημα τα νέα από τη Σύνοδο στη Κοπεγχάγη σε άρθρο στο skai.gr:

Το κλίμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Άσχημα είναι τα νέα για το κλίμα, που παρουσιάστηκαν στη διεθνή επιστημονική διάσκεψη Κορυφής για το κλίμα που γίνεται στην Κοπεγχάγη, στην οποία συμμετέχουν 1.600 επιστήμονες από 80 χώρες του πλανήτη.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της αναφοράς της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας έως το 2.100 αναμένεται να ξεπεράσει το ένα μέτρο. Είναι ενδεικτικό ότι η προηγούμενη αναφορά έκανε λόγο για 18 έως 59 εκατοστά άνοδο.

Αποτέλεσμα της ανόδου της στάθμης της θάλασσας στο μέλλον θα είναι οι πλημμύρες σε παράκτιες περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές γύρω από το δέλτα των ποταμών, σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές, οι χώρες της Αφρικής, της Μεσογείου και όλες οι νησιωτικές περιοχές. Εκτός από πλημμύρες αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα που θα προκαλέσουν μεγάλες φυσικές καταστροφές.


Αυτός ήταν και ο λόγος της δραστηριότητας που κάναμε με μαθητές της D' Class στο εργαστήριο υπολογιστών για τη παγκόσμια υπερθέρμανση: ακόμα και τα παιδιά πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη βλάβη που προξενούμε στο πλανήτη μας.

Οι μαθητές επισκέπτηκαν ποικίλες ιστοσελίδες, στις οποίες κατανόησαν πως προξενείται το φαινόμενο της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, είδαν στατιστικά στοιχεία εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανα χώρα σε πραγματικό χρόνο και έπαιξαν, όχι μόνο παιχνίδια με λέξεις, αλλά και το παιχνίδι Eco Ego που ανάδειξε την επίπτωση που έχει κάθε μας ενέργεια στο περιβάλλον. Τέλος, στα σχόλια που έγραψαν στο ιστολόγιο (στο κάτω μέρος της σελίδας) αναφέρουν τι μπορούν να κάνουν καθημερινά έτσι ώστε να καταπολεμήσουν αυτό το νοσηρό φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ