6 Δεκ 2009

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΦΟΡΟ

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος μίλησε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου με τους γονείς του σχολείου μας. Αναφέρθηκαν πολλά θέματα που αφορούν το παιδί και την οικογένεια (για παράδειγμα, η σχέση του παιδιού με το Διαδίκτυο, τη τηλεόραση, την υγιεινή διατροφή, το σχολείο, τον παππού και τη γιαγιά και τα αδέρφια του) και ακολούθησε ζωηρός σχολιασμός από τους γονείς.

Ευχαριστούμε τον Κώστα Στοφόρο για αυτή τη παρουσίαση που έγινε με τόσο χιούμορ και αμεσότητα και τον περιμένουμε πάλι στη Κρήτη για τη συνέχεια αυτής της ... μεγάλης συζήτησης.

Η παρουσίαση περιλάμβανε διαφάνειες και βίντεο, τα οποία παραθέτουμε παρακάτω έτσι ώστε να μπορέσουν οι γονείς να δουν άλλη μια φορά τα κύρια σημεία της συζήτησης (μαζί , βέβαια, με τα εκπληκτικά βίντεο) και να εξερευνήσουν τις προτεινόμενες σελίδες στο Διαδίκτυο.


Μερικά γραπτά σχόλια από γονείς που έδωσαν το παρόν:

Συγχαρητήρια! Μεστός λόγος και επιχειρήματα δοσμένα με αντικειμενικότητα και ευρηματικό χιούμορ!

Εξαιρετική παρουσίαση και ομιλία. Είμαι νέα μαμά και η σημερινή συζήτηση πέρα από τους ανεμενόμενους προβληματισμούς στο θέμα 'γονιός' μου έδωσε πολλές συμβουλές και κατευθύνσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

Συγχαρητήρια για τη πρωτοβουλία του φροντιστηρίου σας. Η παρουσίαση ήταν πολύ εποικοδομητική. Ο ομιλητής, κ. Στοφόρος, είναι εξαιρετικός. Ο λόγος του απλός, αλλά μεστός, προσφέρει πολλά στους γονείς.

Ευπρόσδεκτα είναι και τα σχόλια στο blog μας για τη χτεσινή παρουσίαση του κ. Στοφόρου. Απλά με κλικ στη λέξη 'comments' (σχόλια) κάτω από αυτό το κείμενο, θα εμφανιστεί ένα κουτάκι όπου θα γράψετε τις σκέψεις σας. Η καταχώριση του μικρού, έστω, ονόματός σας και προαιρετικά της δικής σας ιστοσελίδας, θα γίνει αφού επιλέξτε 'Όνομα/ Διεύθυνση URL' κατά την επιλογή ταυτότητας στο τέλος. Αρκεί, μετά, η επιλογή 'Δημοσίευση' για να εμφανίζεται το σχόλιό σας κάτω από την ανάρτησή μας.

Ενημερώνουμε ότι τα βιβλία του Κώστα Στοφόρου που αφορούν το παιδί και την οικογένεια θα διατίθενται στο βιβλιοπωλείο 'Αναγέννηση'.

Aκολουθούν βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση.Βίντεο με ολιγόλεπτα αποσπάσματα από τη συζήτηση:
  • Συζήτηση με τον Κώστα Στοφόρο, Μέρος 1
  • Συζήτηση με τον Κώστα Στοφόρο, Μέρος 2

Μερικά σχόλια δοσμένα με τον χαρακτηριστικά έξυπνο τρόπο του κ. Στοφόρου στο blog του:

Άλλα άρθρα που αφορούν τη συνάντηση αυτή:

2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces