28 Νοε 2009

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανακαλύψαμε τον εξής θησαυρό σε σελίδα του e-Paideia:
Τι θα βρείτε εδώ; Εκτός από το παιδαγωγικό υλικό, υπηρεσίες και πληροφοριακό υλικό, όπως προτεινόμενη βιβλιογραφία, νομοθεσία, παιχνίδια, βάσεις δεδομένων, λεξικά και γλωσσάρια, στοιχεία φορέων που σχετίζονται με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, καθώς και ένα forum επικοινωνίας για την ανάπτυξη επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ των χρηστών της πύλης.

Όσο για τα περιεχόμενα του ιστότοπου αυτού, στην πύλη θα βρείτε παιδαγωγικό υλικό το οποίο ταξινομείται με δύο τρόπους: (α) σε «Θεματικές Ενότητες», οι οποίες αναφέρονται σε βασικά περιβαλλοντικά θέματα και αντιστοιχούν στη θεματολογία του παιδαγωγικού υλικού, και (β) σε «Εκπαιδευτικά Πακέτα», τα οποία έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της Π.Ε. στην Ελλάδα. Επίσης αναζητήστε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το «Υλικό Εκπαιδευτικών», στον οποίο μπορείτε να στείλετε το δικό σας παιδαγωγικό υλικό για να αναρτηθεί.

Ενας ακόμα χώρος είναι η «Βιβλιοθήκη», στην οποία θα βρείτε υποστηρικτικό υλικό, όπως βασικά κείμενα της Π.Ε., προτεινόμενη βιβλιογραφία, ερευνητικές διατριβές, οδηγίες χρήσης λογισμικού, νομοθεσία, ηλεκτρονικά παιχνίδια, περιβαλλοντικά γλωσσάρια, πληροφορία για θεσμούς της Π.Ε. και αρκετές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες. Τέλος, η πύλη παρέχει μια «Κοινότητα Χρηστών», δηλαδή ένα ηλεκτρονικό forum μέσω του οποίου οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνούν, να ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες σχετικά με την Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces