26 Οκτ 2009

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Είναι τιμή που φιλοξενείται στο γνωστό ιστολόγιο για καθηγητές της Barbara Hoskins Sakamoto άρθρο με τη προσωπική εμπειρία της Χριστίνας Μαρκουλάκη από τη διδασκαλία στην Ελλάδα, το οποίο επικεντρώνεται στις διδακτικές μεθόδους και χρήση της νέας τεχνολογίας στο σχολείο μας. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί μέρος μιας σειράς αφηγήσεων διδακτικών εμπειριών από διάφορες χώρες, η οποία έχει ως στόχο την εξερεύνηση της διδασκαλίας της Αγγλικής σε όλες τις διαστάσεις και πλαίσια ανα τον κόσμο.

Περιέχει φωτογραφίες, βίντεο και άλλους συνδέσμους από τη καθημερινή δουλειά των μαθητών μας, μια συνολική απεικόνιση δηλαδή (που ομολογουμένως έφερε συγκίνηση) της ολοένα και μεγαλύτερης προόδου που σημειώνουν καθηγητές και μαθητές τα τελευταία χρόνια στο σχολείο.

Τα ενθαρρυντικά σχόλια στο άρθρο αυτό, καθώς και σε άλλους ιστοχώρους (όπως στο Facebook και Twitter) μέσα από συνομιλίες με έμπειρους καθηγητές από διάφορες χώρες, δίνουν την απαραίτητη δύναμη για τη προσφορά ακόμα πιο έντονων μαθησιακών εμπειριών σε όλους τους μαθητές μας.

Μερικές ακόμα σχετικές σκέψεις υπάρχουν στη σελίδα των μαθητών. Μια σύντομη επεξήγηση της διδακτικής προσέγγισης που ακολουθούμε έχει γίνει και σε παλαιότερη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces