16 Σεπ 2009

ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΣ BLOG-ΑΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Έχουμε συζητήσει επανειλημμένως με τους μαθητές μας για την αξία της σωστής χρήσης του Διαδικτύου στη ζωή μας, αλλά και για τους ορίζοντες που αυτό ανοίγει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών (δείτε ενδεικτικά τη προηγούμενη ανάρτηση με τη λίστα θεμάτων που αναλύθηκαν στη τάξη και μετέπειτα διαδικτυακά).

Τα τμήματα, λοιπόν, FCE και CPE που έχουν πλέον τα δικά τους ομαδικά ιστολόγια, δήλωσαν συμμετοχή στη παγκόσμια 'πρόκληση' για καλύτερο και εκτενέστερο blogging. Αυτό σημαίνει ότι κάθε νέα ανάρτηση των μαθητών μας θα εμφανίζεται σε αυτή τη σελίδα μαζί με τα κείμενα μαθητών από όλο το κόσμο που έχουν δεχτεί τη 'πρόκληση'.

Οι νεαροί bloggers, επομένως, θα μπορούν να διαβάζουν και να σχολιάζουν κείμενα συνομιλήκων τους από χιλιόμετρα μακριά, να ενημερώνονται για θέματα που προκαλούν προβληματισμό και να αποκτούν νέες γνώσεις για διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους ζωής. Όλα αυτά μέσω της χρήσης της Αγγλικής γλώσσας.

Επίσης, οι μαθητές μας θα πρέπει να 'εξοπλίσουν' τα ιστολόγιά τους με ακόμα περισσότερα χρήσιμα 'gadgets' (ο,τιδήποτε επιπρόσθετο στο blog που θα αφορά ή θα διευκολύνει την επικοινωνία με άλλους bloggers) και να γράψουν ενδιαφέροντα κείμενα που θα προκαλέσουν τα σχόλια άλλων συμμετέχοντων μαθητών. Τέλος, η ηλεκτρονική συζήτηση θα ενισχύεται όχι μόνο με νέα κείμενα, αλλά και με εποικοδομητικά σχόλια στα blogs των ξένων μαθητών, έτσι ώστε να γίνεται ανταλλαγή όλων των ειδών απόψεων για ένα θέμα.

Ώρα να απλωθούν τα πλοκάμια ή, στη δική μας περίπτωση, blog-άμια της τάξης μας και πέρα από τα σύνορα της χώρας μας...

2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces