11 Σεπ 2009

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι συζητήσεις στο Διαδίκτυο για σημαντικά θέματα με παγκόσμιο αντίκτυπο, όπως την επίδραση της τεχνολογίας στη ζωή μας ή τη καταπολέμηση του νεανικού εγκλήματος, δε παύουν ποτέ, καθιστώντας έτσι το Διαδίκτυο ένα πολύτιμο εργαλείο όχι μόνο για την έκφραση της σκέψης στα Αγγλικά, αλλά και για την ανάπτυξη της κριτικής πλευράς της.

Μερικές μαθήτριές μας ήδη άφησαν τα σχόλια με την άποψή τους στη σελίδα των μαθητών, αφού διάβασαν άρθρα ηλεκτρονικών εφημερίδων και είδαν ενδιαφέροντα βίντεο στο νέο μας εργαστήριο υπολογιστών. Καλούνται και οι υπόλοιποι προχωρημένοι μαθητές να πάρουν μέρος στις παρακάτω συζητήσεις, πατώντας στη λέξη 'comments' που βρίσκεται κάτω από κάθε κείμενο, βάζοντας έτσι το δικό τους 'λιθαράκι' στη διαπραγμάτευση θεμάτων που αφορά κάθε άτομο σε κάθε γωνιά της Γης.Και μερικές παλαιότερες, αλλά πάντα επίκαιρες συζητήσεις:

Thoughts on daring to explore the unknown

Thoughts on war when discovering the origins of Mother's Day

World hunger and what can be done

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces