28 Αυγ 2009

ΑΙ 'ΑΜΑΡΤΙΑΙ ΓΟΝΕΩΝ' ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ...

Στα παιδιά αρέσει πολύ να μιμούνται τους μεγάλους. Τους αρέσει να κάνουν ότι ψωνίζουν σαν μεγάλοι, να ντύνονται με τα ρούχα τους, να αντιγράφουν τον τρόπο ομιλίας τους, ακόμα και τις κινήσεις τους.

΄Οπως αναφέρουν Τα Νέα (29.07.2009), σύμφωνα με την οικογενειακή σύμβουλο και ψυχολόγο κ. Έφη Σαρηγιαννίδου, αυτό συμβαίνει επειδή οι γονείς λειτουργούν ως πρότυπα προς μάθηση και αυτόματα μετατρέπονται σε πρότυπα προς μίμηση. «Το παιδί γνωρίζει τον κόσμο μέσα από τα μάτια των γονιών. Βλέπει, ακούει και μαθαίνει από αυτούς. Ό,τι υπάρχει μέσα στο σπίτι είναι εικόνα για το παιδί, από μία γκριμάτσα του πατέρα μέχρι το άγγιγμα της μητέρας όταν κοιμάται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ήδη από την περίοδο της κύησης και μέχρι τα έξι του χρόνια το παιδί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους γονείς. «Μέσα από τα έργα των γονιών χτίζονται οι αξίες των παιδιών. Ωστόσο, πιο πολύ “μιλάει” μέσα τους αυτό που ζουν παρά αυτό που τους λένε», επισημαίνει η οικογενειακή σύμβουλος.

Τα παιδιά είναι επηρεασμένα από το σπίτι τους κυρίως στην Α΄ και λιγότερο στη Β΄ Δημοτικού, «είναι ο καθρέφτης της οικογένειας. Πάρα πολλές φορές μου έχει τύχει στην πρώτη συνάντηση με τους γονείς των παιδιών της Α΄ Δημοτικού, την εικόνα που βλέπω όλο τον προηγούμενο καιρό σε ένα παιδί να τη βλέπω ακριβώς και στον γονιό του. Πολύ ευγενικό παιδί, πολύ ευγενικοί και οι γονείς του», αναφέρει η δασκάλα κ. Αγγελική Μερκούρη.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο σε αυτή τη σελίδα του www.e-paideia.net για να διαπιστώσετε το εκπλητικά μεγάλο ποσοστό που το παιδί επηρεάζεται από την οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces