7 Ιουλ 2009

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ TWITTER;

Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με την ονομασία Twitter αποτελούν τη νέα διαδικτυακή μόδα, μετά τη ραγδαία εξάπλωση του Facebook και του MySpace. Καθώς τα ηλεκτρονικά 'τιτιβίσματα' (αυτή είναι η ελληνική σημασία του όρου twitter) μπορούν να αξιοποιηθούν και κατά την εκμάθηση Αγγλικών, ας εξετάσουμε πρώτα τι ακριβώς είναι αυτή η νέα υπηρεσία και μετά τρόπους αξιοποίησής της.

Οι παρακάτω πληροφορίες θα φάνουν χρήσιμες σε όλους τους γονείς που θα πρέπει να γνωρίζουν τη λειτουργία τέτοιων νέων διαδικτυακών υπηρεσιών για να ελέγχουν το παιδί τους αποτελεσματικότερα όταν αυτό χρησιμοποιεί τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στον online οδηγό για το Twitter www.searchenginemarketing.gr/blog/archives/175 διαβάζουμε:

Τι είναι το Twitter

Το Twitter είναι μία υπηρεσία η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να κρατάτε επαφή, να ενημερώνετε και να ενημερώστε για τις καθημερινές δραστηριότητες των φίλων, των συγγενών και των ανθρώπων που σας ενδιαφέρουν μέσω του Internet.

Το Twitter ανήκει στην κατηγορία των επονομαζόμενων υπηρεσιών web 2.0 (ή social 2.0) μαζί με τα blogs, το Myspace, το Facebook που δίνουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους από διαφορετικά σημεία του κόσμου να έρθουν σε επαφή, να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν μέσω του Internet.

Πως λειτουργεί το Twitter

Μέσα από το Twitter μπορείτε να στέλνετε σύντομα μηνύματα έως και 140 χαρακτήρων με τις σκέψεις, τις δραστηριότητες, τις ερωτήσεις σας ή οτιδήποτε άλλο θέλετε, τα οποία βλέπουν όσοι έχουν επιλέξει να σας ακολουθούν μέσω της υπηρεσίας. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται Twittering.

Κατά αντίστοιχο τρόπο μπορείτε και εσείς να βλέπετε τα μηνύματα όσων έχετε επιλέξει να ακολουθείτε.

Η όλη διαδικασία μοιάζει πολύ με την επικοινωνία μέσω instant messenger ή καλύτερα την αποστολή SMS μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου λόγω του περιορισμού στο μέγεθος των μηνυμάτων με μία όμως πολύ σημαντική διαφορά:

Tα μηνύματα σας δεν πηγαίνουν σε έναν μόνο παραλήπτη αλλά σε πολλούς

Κάθε μήνυμα που στέλνετε μέσω του Twitter είναι δυνητικά διαθέσιμο προς όλους τους χρήστες της υπηρεσίας, σε αυτό που ονομάζεται Public Timeline (με ορισμένες εξαιρέσεις), γι’ αυτό εάν υπάρχει κάτι το οποίο δεν θέλετε να γίνει γνωστό θα πρέπει να μην το αναφέρετε.

Για να καταλάβετε καλύτερα τη φιλοσοφία του Twitter προτείνω να παρακολουθήσετε το σύντομο video που ακολουθεί.
Κάνοντας κλικ στη σελίδα αυτού του ηλεκτρονικού οδηγού, θα μπορέσετε ακόμη να ενημερωθείτε για το πώς να ξεκινήσετε στο Twitter, πώς να βρείτε φίλους και πώς να στέλνετε μηνύματα. Οι καθηγητές σίγουρα θα βρουν πολλές δημιουργικές ιδέες για αξιοποίηση του Twitter στη ξενόγλωσση τάξη σε αυτές τις διαφάνειες μιας online παρουσίασης: docs.google.com/Present?docid=dhn2vcv5_118cfb8msf8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces